Reis naar Brazilië
Wereldreis

Tips voor reizen in Brazilië

Wanneer je een reis door Brazilië gaat maken, dan ga je een schitterende reis tegemoet. Natuurlijk vergt zo’n verre reis natuurlijk wel enige voorbereiding, je gaat immers niet zomaar op pad. Omdat het nog weleens lastig kan zijn om je reis goed voor te bereiden, geven we je in dit artikel een paar tips om goed voorbereid op reis te gaan.

Hoe betaal je in Brazilië?

Wanneer je in Brazilië bent aangekomen, dan zal je natuurlijk voor eten, drinken, excursies en overnachtingen moeten betalen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om eenvoudig te betalen. In de eerste plaats kan je op zeer veel locaties gewoon met je pinpas betalen. Het is echter wel aan te raden om een Creditcard mee te nemen, al was het maar om overnachtingen te kunnen boeken. Wanneer je in een winkel met een creditcard wilt betalen, dan kan om je legitimatiebewijs gevraagd worden. In de praktijk volstaat ook het tonen van een kopie van uw legitimatiebewijs.

Uiteraard is het verstandig om ook was cash mee te nemen. In Brazilië betaalt men met de Real. Voor 1 Euro krijg je, op het moment van schrijven, ongeveer 6.5 Reais terug. Houd er echter rekening mee dat de koest van de Real sterk kan fluctueren.

Je kan in Brazilië gewoon bij de geldautomaat geld opnemen. Hou er wel rekening mee dat er limieten zijn aan het bedrag dat je per dag op kan nemen. In de regel is dat ongeveer 400 Euro. Dat klinkt als voldoende geld, maar wanneer je met een groep reist is dat geld natuurlijk snel op. Ook worden de bedragen die je ’s avonds op kan nemen verlaagd tot ongeveer €50.

Servicekosten en fooien

Wanneer je uit eten gaat in Brazilië dan worden er ongeveer 10% servicekosten berekent. Dat bedrag is hoef je niet verplicht te betalen, maar gebruikelijk is het wel. Het is overigens niet standaard zo dat het bedrag dat je aan servicekosten betaalt naar degene gaat die je bediend heeft. Servicekosten zijn dus niet hetzelfde als een fooi. Wanneer je echt tevreden bent over de bediening, kan je overwegen om nog een klein bedrag achter te laten als fooi.

Wanneer ga je reizen?

Wanneer je een reis maakt door Brazilië dan doe je er goed aan om te kijken wanneer je gaat reizen. Brazilië is immers een groot land. Het land is ongeveer 200 keer groter dan Nederland. Binnen Brazilië kan het weer dan ook sterk verschillen. Het maakt natuurlijk ook uit wat je reisdoelen zijn. Wil je een mooie zonvakantie, dan zal je waarschijnlijk liever reizen in een periode wanneer de temperaturen wat hoger zijn. Wanneer je een actieve reis naar Brazilië wilt maken, dan zal je waarschijnlijk liever reizen in een periode waarin de temperaturen wat lager zijn.

Een actieve reis naar Brazilië

Wanneer je van plan bent om veel activiteiten te ondernemen, dan kan je het beste in onze zomermaanden naar Brazilië reizen. In de maanden juni en juli ligt de temperatuur gemiddeld op zo’n 23 graden in het zuiden. In het noorden van Brazilië is de temperatuur het hele jaar stabiel, zo’n 30 graden gemiddeld. Wel valt er in onze zomermaanden veel minder regen.

Een zonvakantie naar Brazilië

Wanneer je voor de zon op vakantie naar Brazilië gaat, dan kan je in het noorden eigenlijk het hele jaar terecht. In de maanden maart en april wil er wel veel regen, gemiddeld ruim 130 mm. Wellicht dat je om die reden je reis in een andere maand wilt maken.

De Amazone bezoeken

Wanneer je een reis naar Brazilië maakt, dan wil je vaak ook iets van de schitterende Amazone zien. In de Amazone is het echter wel altijd warm. De gemiddelde temperatuur komt niet onder de 30 graden uit. In de maanden december tot april regent het veel in de Amazone. Vanaf de maanden juli tot november begint de temperatuur echter sterk te stijgen. In juli is de gemiddelde temperatuur zo’n 33 graden. De temperatuur loopt vervolgens op tot 36 graden gemiddeld in oktober.

Vaccinaties voor een reis naar Brazilië

Wanneer je een reis gaat maken naar Brazilië, dan doe je er verstandig aan om je van tevoren te laten vaccineren. Ook kan het verstandig zijn om malariatabletten mee te nemen.

In de eerste plaats is het belangrijk om je goed te beschermen tegen muggenbeten. Op deze manier voorkom je dat je ziek wordt. Een van de belangrijkste ziektes die je kan krijgen van een muggenbeet is dengue, of knokkelkoorts. Tegen dengue is geen vaccin beschikbaar. Het is daarom belangrijk om je goed te beschermen tegen muggenbeten.

In Brazilië komen ook een aantal ziekten voor waar wel vaccinaties voor beschikbaar zijn. In de eerste plaats wordt een DTP vaccinatie aanbevolen. De meeste Nederlanders zullen die vaccinatie overigens al hebben gehad. Het wordt echter ook aanbevolen om een vaccinatie tegen gele koorts te halen. Deze vaccinatie zullen minder Nederlanders al hebben gehad. Daarnaast is het verstandig om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A, voor sommige mensen wordt ook een vaccinatie tegen Hepatitis B aanbevolen, maar dat kan je het beste bespreken met je huisarts. In Brazilië komt hondsdolheid voor. Hondsdolheid is een gevaarlijke ziekte. Het is daarom aan te bevelen om contact met zoogdieren te vermijden. Overleg met je huisarts of je een vaccinatie nodig hebt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

We hopen je met dit artikel een beetje te kunnen voorbereiden op een prachtige reis naar Brazilië. Door je goed voor te bereiden kom je later niet voor verrassingen te staan. Het is natuurlijk vervelend als je minder van het schitterende Brazilië kunt zien, omdat je praktische problemen ondervindt. We hopen dat dit artikel bijdraagt aan een voorspoedig verblijf in Brazilië!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*