Gringo Trail
Wereldreis

De ideale reisroute door Zuid-Amerika

Wanneer je overweegt om Zuid-Amerika te bezoeken, dan heb je natuurlijk een route nodig. In dit artikel beschrijven we je twee routes waarmee je het mooiste van Zuid-Amerika te zien krijgt. Uiteraard gaat het hier om routes van enkele duizenden kilometers, we geven je daarom alleen de hoogtepunten. Er is echter nog veel meer te ontdekken. In dit artikel op Reismetmemee.nl krijg je daarom een indruk van wat er allemaal te ontdekken valt.

De Gringo Trail

Wanneer je een schitterende route door Zuid-Amerika zoekt, dan kom je al snel uit bij de zogenaamde Gringo Trail. Gringo staat voor buitenlander. Het woord wordt niet op een kwetsende manier gebruikt, maar wordt gebruikt omdat veel buitenlanders deze route volgen. De route loopt van het noorden van Zuid-Amerika (Colombia) naar het zuiden van Zuid-Amerika (Chili) en gaat dan weer een stukje omhoog, Argentinië in. In de tussentijd doe je ook nog Equador, Peru en Bolivia aan.

 

Wereldreis colombia

Je reis begint in Colombia

Wanneer je de Gringo Trail volgt, dan begint je reis in Colombia. Colombia is een schitterend land in het noordoosten van Zuid-Amerika. Het land heeft een oeroud beschaving. Daarnaast heeft het land een schitterend landschap. Wanneer je in Colombia bent, dan is er natuurlijk genoeg te doen. We kunnen in dit artikel niet een uitgebreide beschrijving geven van de plaatsen die je zou moeten bezoeken, maar een aantal plaatsen brengen we graag onder je aandacht. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tayrona National Park
 • La Ciudad Perdida (De verloren stad)
 • De Cocora Valley
 • Tatacoa Desert

Naast deze plekken kan je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de schitterende steden van Colombia, denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Bogota.

Een reis naar Equador

Equador is een relatief klein land in Zuid-Amerika. De toeristische sector staat er ook nog in de kinderschoenen. Dat biedt voordelen. Wanneer je in Equador bent, dan krijg je de schitterende landschappen van het land te zien, zonder dat je je een massa-toerist voelt. Er zijn verschillende plekken in Equador die je beslist zou moeten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende stranden, en de machtige vulkanen in het midden van het land.

Bezoek de Inca-ruïnes in Peru

Wanneer je je reis vervolgt kom je in Peru aan. Peru staat om veel zaken bekend, maar natuurlijk het meest om Machu Picchu. Daarnaast kan je in Peru genieten van de lokale cultuur en de gezellige steden, waaronder de hoofdstad Lima. Wanneer je in Peru bent moet je beslist proberen om een bezoek te brengen aan het Titicaca-meer. Dit meer wordt ook wel de geboorteplaats van de zon genoemd. Een bezoek aan Peru is zonder meer een onvergetelijke ervaring.

Bolivia: het land van uitersten

Wanneer je in Bolivia bent, dan zal je regelmatig denken: dat dit bestaat. Een reis door Bolivia betekent dat je mond regelmatig open zal vallen van verbazing. De landschappen zijn adembenemend. Wanneer je in Bolivia bent moet je beslist proberen om Salar de Uyuni bent te bezoeken. Deze zoutvlakte wordt in de maanden december tot maart de grootste spiegel van de wereld genoemd. Een bezoek aan deze plaats is werkelijk de moeite waard.

Bezoek Chili

Wanneer je Bolivia hebt verlaten, reis je door naar Chili. Chili is het langste land ter wereld. Omdat Chili zo lang is, kom je bij je reis door Chili door veel verschillende landschappen. Chili is zowel rijk aan cultuur als aan natuur. Daarom moet je beslist overwegen om de volgende plaatsen te bezoeken:

 • De Marble Grotten
 • De Villarica Vulkaan
 • De wijngaarden
 • Nationaal Park Torres del Paine

Wanneer je in de gelegenheid bent, dan kan je overwegen om Paaseiland te bezoeken. Paaseiland ligt een paar duizend mijl uit de kust van Chili en een reis naar dit eiland kan dan ook de nodige kosten met zich meebrengen. Toch is het beslist de moeite waard om dit eiland te bezoeken.

Het laatste deel van je reis: Argentinië

Het staat hier allemaal wat snel beschreven, maar na Chili ben je alweer aangekomen bij het laatste deel van je reis: Argentinië. Laat je echter niet misleiden. Wanneer je in Argentinië bent aangekomen heb je er al een lange (en schitterende) reis op zitten. Wanneer je in Argentinië bent ‘moet’ je eigenlijk het volgende zien:

 • Nationaal ParK Los Claciares
 • De Iguazu watervallen
 • Ushuaia (het einde van de wereld)
 • Las Leñas (hier kan je skieën)

Natuurlijk is er in Argentinië veel meer te zien. Zo kan je genieten van het heerlijke Argentijnse eten (en drinken) en kan je je onderdompelen in de mooie Argentijnse cultuur.

De Gringo Trail

We hebben hier in het kort een schitterende route door Zuid-Amerika beschreven. We hebben hier niet de ruimte om alles aan te geven wat je tijdens deze reis zou kunnen bezoeken. Wanneer je deze route door Zuid-Amerika volgt kom je echter wel op schitterende plaatsen terecht en maak je een reis die je voor de rest van je leven niet zal vergeten.

De Super Loop

Wanneer je een andere reis door Zuid-Amerika wilt maken, dan zou je de Super Loop kunnen volgen. Deze reis loopt via Brazilië naar Uruguay, Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Equador, Colombia naar Venezuela. Eigenlijk zie je hier een aantal landen uit de Gringo Trail weer in terugkomen. Houd er echter rekening mee dat meer niet altijd beter is. Zuid-Amerika is enorm groot en ook op de Gringo Trail raak je niet snel uitgekeken. Wanneer je de Super Loop wilt volgen, dan is het aan te raden om voldoende tijd te nemen. Wanneer je te weinig tijd neemt om de Super Loop te volgen, loop je het risico dat je te gehaast door deze schitterende landen gaat. Dat is natuurlijk zonde want de landen hebben je zoveel schitterende cultuur en natuur te laten zien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*