vakantie azië
Wereldreis

De ideale reisroute door Azië

Wanneer je een reis door Azië wilt maken, dan heb je natuurlijk verschillende mogelijkheden. Azië is een groot continent en er is meer dan genoeg te ontdekken. Een reis door Azië staat in ieder geval garant voor mooie nieuwe indrukken, schitterende landschappen en vriendelijke mensen. Om je op weg te helpen geven we je in dit artikel een voorbeeld van een reis die je kunt maken. Op deze manier kan je alvast een route door Azië plannen, of beginnen met de voorpret van je reis! In deze blog van Reismetmemee.nl lees je alles over een vakantie in Azië.

Een reis door Zuidoost-Azië maken

Voor veel backpackers is een reis door Zuidoost-Azië heel aantrekkelijk. Daar zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats kan je vrij eenvoudig door Zuidoost-Azië reizen. De infrastructuur voor backpackers is goed. Er zijn overal goedkope (bus)verbindingen en eigenlijk overal is wel een hostel of goedkoop hotel te vinden. Daarnaast is het relatief goedkoop om door Zuidoost-Azië te reizen. In de derde plaats, en dat is misschien een gevolg van wat eerder genoemd is, in Zuidoost-Azië zijn veel andere backpackers te vinden. Reizen door het zuiden van Azië betekent dus dat je een mooie en gezellige reis tegemoet gaat. Overigens is een reis door het zuiden van Azië niet alleen iets voor backpackers. Ook gezinnen en ouderen kunnen hier comfortabel reizen.

Een reis door Zuidoost-Azië: waar begin je?

Wanneer je een reis door het zuiden van Azië gaat maken, dan is de vraag natuurlijk: waar begin je die reis. Wij zouden je aan willen raden om te beginnen in Myanmar. Myanmar is een land dat lange tijd gesloten is geweest voor toeristen. Inmiddels zijn de grenzen open en begint de toeristische sector zich te ontwikkelen. Er zijn dus nog niet superveel toeristen in Myanmar, maar wel genoeg om een leuke en gezellige tijd te hebben. Wanneer je in Myanmar bent moet je beslist Yangon bezoeken. Yangon is de grootste stad van het land. Hier ontdek je beslist het ‘echte’ Azië. Wanneer je voldoende tijd in Myanmar besteedt, moet je beslist overwegen om een bezoek te brengen aan het Inle meer.

Vervolg je reis naar Thailand

Wanneer je je reis in Myanmar begint, dan zouden we je willen adviseren om daar niet te lang te blijven. Een dag of vijf is eigenlijk genoeg. Zo heb je rustig de tijd om te acclimatiseren en te wennen aan Azië. Na ongeveer vijf dagen zou je verder kunnen reizen naar Thailand. Thailand is veel groter dan Myanmar en daar kan je eigenlijk zoveel tijd besteden als je wilt. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je wilt doen, maar er is voor iedereen wat bij. In de eerste plaats zou je natuurlijk een paar dagen in Bangkok kunnen blijven. Bangkok is gezellige, drukke stad. Vanuit Bangkok kan je verder reizen. Veel backpackers kiezen ervoor om per trein of bus naar het zuiden te reizen. In het zuiden vind je schitterende stranden op prachtige eilanden. Wanneer je van feesten houdt, moet je echt een Full Moon Party bezoeken.

Vanuit het drukke Thailand naar het ‘rustige’ Laos

Een reis naar Thailand is een geweldige ervaring. Maar er is wel een nadeel: Thailand is erg druk en toeristisch. Dat hoeft niet direct een nadeel te zijn, want ook dat heeft z’n charmes. Toch kan het je allemaal wel een beetje overweldigen. Wanneer je vanuit Thailand doorreist naar Laos, dan zal je direct het verschil merken. Laos is veel rustiger. Het land is vrij dunbevolkt en de toeristische sector is minder ver ontwikkeld. De laatste jaren begint het toerisme in Laos echter wel toe te nemen. Feit blijft echter dat Laos een stuk minder toeristisch is dan Thailand. Wanneer je in Laos bent, zal je weinig grote steden als Bangkok aantreffen. Wel kan je genieten van het schitterende landschap. Laos heeft een sterk agrarische economie, dus overal zal je rijstvelden aantreffen.

Van Laos naar Cambodja

De laatste twee landen van je reis door Azië hebben een droevige geschiedenis. Na je bezoek aan Laos zou je Cambodja aan kunnen doen. Cambodja is jarenlang geteisterd door de Rode Khmer. Uiteindelijk heeft de Khmer ongeveer de helft van de Cambodjaanse bevolking vermoord. Wanneer je interesse hebt in geschiedenis, dan kan je in Cambodja veel over deze treurige geschiedenis leren. Natuurlijk is er in Cambodja meer te zien dan alleen herinneringen aan de geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan drijvende dorpen, schitterende meren en het heerlijke Cambodjaanse eten. Tijdens je reis door Cambodja zal je ook de gastvrijheid van de bevolking ontdekken.

Wanneer je nog niet uitgereisd bent: bezoek dan Vietnam

Vietnam is voor veel backpackers een ideale reis- en vakantiebestemming. Waarschijnlijk is het land op Thailand na het meest populaire land voor backpackers. Veel toeristen bezoeken dit land dan ook, maar het land is zeker niet zo toeristisch als Thailand. Uiteraard kan je in Vietnam ook veel leren over de geschiedenis, een geschiedenis die wat bekender is in het westen. De Verenigde Staten waren immers actief betrokken in de Vietnam-oorlog.

Natuurlijk geldt ook voor Vietnam dat er meer te ontdekken is dan alleen geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Halong Baai. Een bezoek aan deze baai is onvergetelijk. Probeer ook de stad Hue te bezoeken, dit is een van de meest historische steden van Vietnam. Een bezoek aan deze stad is zonder meer de moeite waard. Tot slot zou je een bezoek moeten brengen aan Phong Nha-Ke National Park. Dit nationale park staat op de werelderfgoedlijst. De formaties die je in dit park aantreft zijn schitterend.

Azië heeft je zoveel meer te bieden

Uiteraard heeft Azië je veel meer te bieden dan we in een artikel kunnen beschrijven. Deze reis door Azië is zeker de moeite waard, maar onthoud dat je slechts een deel van Azië te zien krijgen. Wanneer je meer tijd of budget hebt, dan zou je zeker kunnen overwegen om bijvoorbeeld ook China, Sri Lanka of Singapore aan te doen. In deze landen krijg je weer een heel andere indruk van dit schitterende continent.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*