outdoor
Vakantietips

Wat neem je mee op een actieve outdoor vakantie?

Heb jij besloten om je zon, zee en strand vakantie eens in te ruilen voor een actieve outdoor vakantie dit jaar en heb je geen flauw idee waar je allemaal rekening mee moet houden? Geen stress, in dit artikel geven we je wat handige tips over enkele basisbenodigdheden die jij zeker niet mag vergeten. Een outdoor vakantie is namelijk heel wat anders dan een standaard ontspannen vakantie. Het vraagt vooral om een totaal andere inhoud van je tas om optimaal te kunnen genieten en niet in de problemen te komen. 

Eerst wat praktische zaken

Wanneer je je in de vrije buitenlucht bevindt, beschik je natuurlijk niet altijd over de mogelijkheid om je telefoon eventjes op te laden aan een oplader in een stopcontact. Desondanks is het wel van belang om, indien nodig, altijd je route en locatie online op te kunnen zoeken of de hulpdiensten te kunnen bellen. Om deze reden is het meer dan verstandig om een powerbank aan te schaffen, het liefst eentje op zonne energie. Daarnaast is het ook slim om te investeren in een waterzak, om jezelf altijd te kunnen voorzien van water. Voornamelijk handig wanneer je een wandeltocht aan het maken bent of een andere inspannende activiteit beoefent. Het grootste voordeel van een waterzak is dat je automatisch meer drinkt omdat je niet telkens je fles tevoorschijn hoeft te halen. 

Comfortabel kunnen slapen 

Slapen tijdens een actieve outdoor vakantie is andere koek dan in dat appartement of hotel dat je misschien wel gewend bent. Het is vooral een stuk kouder en misschien ook wel natter. Om te zorgen dat je niet ligt te rillen ‘s nachts is het verstandig om te investeren in een goede reis slaapzak. Daarnaast zul je ook vaak met meerdere mensen bij elkaar slapen in bijvoorbeeld tenten. Hierdoor zou het ook wat lawaaieriger kunnen zijn en is het dus geen overbodige luxe om een paar oordoppen mee te nemen. Ga je ergens heen waar het al vroeg licht wordt? Neem dan ook een slaapmasker mee, zodat je niet telkens extreem vroeg wakker wordt en genoeg nachtrust pakt. 

De juiste kleding 

Voor een actieve outdoor vakantie is het hebben van de geschikte outdoor kleding van groot belang. De keuze hiervan is afhankelijk van je bestemming. Heb je regenkleding, luchtige of juiste warme kleding nodig? Werk altijd in laagjes, het weer kan namelijk in no time omslaan en dan is het fijn dat je je daar snel op aan kan passen. Je beschikt namelijk ook vaak niet over een plek om je volledig om te kunnen kleden. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*