boot
Vakantietips

Wat komt er kijken bij het kopen van een jacht?

Het wordt in Nederland steeds warmer waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om een jacht aan te schaffen. Dat is begrijpelijk, want het is heerlijk om te kunnen varen en op deze manier ook te genieten van het prachtige weer. Als je ook een jacht wilt aanschaffen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Jachten kosten veel geld 

Een van de nadelen van het aanschaffen van een prachtige jacht, is dat het bezitten van een jacht erg veel geld kost. De aanschafprijs ligt vaak al in de honderdduizenden euro’s, maar daar blijft het helaas niet bij. Je jacht moet ook onderhouden worden en dat is vrij prijzig, maar ook heb je een ligplaats nodig voor je jacht. Je kunt je wel voorstellen dat de kosten in de duizenden tot tienduizenden euro’s kunnen lopen voor elk jaar dat je het jacht bezit. Het is zeer belangrijk dat je hier rekening mee houdt, want het zou erg zonde zijn als je de jacht verkopen moet omdat je de kosten niet kan dragen. 

Je moet een verzekering afsluiten voor de jacht 

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is als je een jacht gekocht hebt, dat je deze ook moeten laten verzekeren. Het is zeker niet verplicht om een verzekering voor een jacht af te sluiten, maar het is wel de verstandigste keuze die je kan maken. Een jacht kost tienduizenden euro’s en een botsing is zo gemaakt. Het zou erg zonde zijn als je zelf moet opdraaien voor de schade, vooral als de schuld van het ongeluk niet bij jou ligt. 

Je hebt een vaarbewijs nodig 

Om met je prachtige jacht in Nederland te mogen varen, is het belangrijk dat je een vaarbewijs hebt. Een vaarbewijs kun je zien als het hebben van een autorijbewijs. Het is een wettelijke toestemming dat je een boot mag besturen, maar ook het bewijs dat je een boot kan besturen. Het varen zonder een geldig vaarbewijs wordt gezien als een misdrijf en daarom staan er ook flinke geldboetes op. Daarnaast mag je niet meer verder varen als je aangehouden wordt en geen geldig vaarbewijs hebt. Je kunt een vaarbewijs al binnen enkele weken halen en de kosten hiervan liggen vrij laag. Het is dus verstandig om alvast een vaarbewijs te halen voordat je een jacht gaat aanschaffen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*