vakantie egypte
Vakantietips

Vakantie Hurghada

Als je een zonvakantie naar Egypte wilt maken is Hurghada één van de eerste plekken die je tegen zult komen op het internet. Hurghada is gelegen aan de Rode Zee en bezit over prachtige stranden, mooie hotels en het is er zowel in de zomer als de winter prachtig weer. Daarnaast ligt de badplaats op slechts 4,5 uur vliegen van Schiphol en zijn de prijzen voor een all-inclusive vakantie helemaal niet hoog. Een absolute topbestemming dus!

Duiken


Hurghada is in het bezit van enorm veel duikscholen. De Rode Zee staat er namelijk om bekend één van de mooie duikbestemmingen ter wereld te zijn. Er is een enorm aanbod aan onderwaterleven en kraakhelder blauw water dat het gehele jaar door een heerlijke temperatuur heeft. Omdat vrijwel alle riffen een stukje van de kust zijn gelegen ben je gebonden aan een duikschool die je met de boot naar de riffen brengt. Wanneer je in het bezit bent van een duikbrevet kan je hier met een buddy samen duiken. Als dit niet het geval is kan je altijd onder begeleiding van een gids een introductieduik doen. Hurghada is echt één van de beste plekken van de wereld om te beginnen met duiken!

HotelsLangs de gehele kust van Hurghada staat hotels. De meeste hiervan zijn luxe 4- en 5 sterren hotels direct gelegen aan een privé strand. Wanneer je bij een Nederlandse reisorganisatie je vakantie boekt zit je meestal all-inclusive in deze hotels. Hotels zijn voorzien van prachtige zwembaden, een privé strand met voldoende strandbedjes en de restaurants serveren normaliter een buffet waar je allerlei goed klaargemaakte gerechten kunt pakken. Ook zijn er diverse hotels met a la carte restaurants. In de avond nog even een lekker afzakkertje in de hotelbar en je hebt weer een heerlijke dag in het hotel gehad!

Excursies


Je kunt lekker de hele dag in je hotel blijven zitten zoals hierboven beschreven maar het is natuurlijk ook leuk om er lekker op uit te trekken. Er is van alles te beleven in en om Hurghada en het is leerzaam en interessant om meer van de Egyptische cultuur te ontdekken. Een dagje snorkelen, de woestijn in of het bezoeken van duizenden jaren oude tempels in Luxor? Excursies Hurghada zijn één van de leukste dingen om te doen tijdens je vakantie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*