Vakantie
Vakantietips

Puzzelen op vakantie is zeer fijn

Ga je op een zonvakantie? Of juist naar een huisje in de bergen? Of ben je mee met je ouders en is er op jouw bestemming eigenlijk niet zoveel te doen? Er zijn altijd een aantal mogelijkheden voor wanneer je even niks te doen hebt. Eentje daarvan is puzzelen op vakantie. Dit kan een legpuzzel zijn, maar vooral puzzels zoals sudoku of een woordzoeker zijn populair omdat deze makkelijk mee te nemen zijn en je er snel verder mee kunt. Wat maakt puzzelen op vakantie dan nou eigenlijk zo leuk?

Puzzelen vanwege plezier of tijdverdrijf

Puzzelen wordt door de meeste mensen gezien als een hobby, iets wat men leuk vind. Soms wordt dit door getrokken tot de vakantie. Het kan echter ook zijn om wat tijd te verdrijven. Puzzelen is namelijk wel een activiteit waarbij je zult moeten nadenken, maar tegelijkertijd ook weer niet te intensief. Deze combinatie zorgt er voor veel mensen voor dat zij in alle rust op vakantie lekker een puzzeltje af kunnen werken. Bovendien werken sommige puzzels tegen stress. Je focust je op één ding en laat andere stressfactoren op de achtergrond, wat op vakantie natuurlijk een plus is.

Een sudoku meenemen naar het strand

Eén van de puzzels die makkelijk mee te nemen zijn naar bijvoorbeeld het strand zijn sudoku’s. Bij een sudoku werk je vooral met cijfers. Een standaard sudoku puzzel heeft 9 x 9 hokjes. In ieder hokje moet het cijfer 1 tot en met 9 komen te staan. Tegelijkertijd moet je er echter op letten dat in dezelfde horizontale rij niet een cijfer dubbel staat. En als je dacht dat je klaar was, moet je ook nog eens opletten dat er verticaal niet hetzelfde cijfer voorkomt. Ondanks dat dit misschien ingewikkeld klinkt, zijn er veel verschillende niveaus en wordt je vaak best wel een eindje op weg geholpen.

Het beginnen van een woordzoeker

Wat nog meer een makkelijke puzzel is op vakantie is een woordzoeker. Bij een woordzoeker zie je heel veel letters door elkaar staan. Daaronder of daarnaast staan de woorden die verstopt zitten in de woordzoeker. Het is op dat moment aan jou om de woorden uit de woordzoeker te halen. Heb je alle woorden gevonden? Lees dan de overige letters van links naar rechts, als het goed is vind je dan nog een woord. Het voordeel van een woordzoeker is dat je deze op ieder moment kunt stoppen en weer kunt oppakken: makkelijk op vakantie.

Echt uitdagen op vakantie

Voor sommige mensen is een simpele sudoku of woordzoeker niet genoeg en willen zij zich echt uitdagen wanneer zij op vakantie gaan. Voor deze mensen is het een idee om een legpuzzel hout te proberen, waarbij vaak gewerkt wordt met 3D vormen. Wanneer je zelfs hier niet tevreden mee bent, kijk dan eens naar de Unidragon Cappadocia. Deze 4 puzzels hebben samen wel 1000 stukjes, maar zijn ook nog eens zeer ingewikkeld om in elkaar te leggen. Hiermee kun je dus echt wel je hele vakantie zoet zijn en jezelf ook nog eens flink uitdagen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*