Vakantietips Zuid-Afrika
Vakantietips

Ontdek de betoverende schoonheid van Zuid-Afrika en Namibië

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke rondreis door adembenemende landschappen, rijke culturen en een unieke flora en fauna, dan is een rondreis door Zuid-Afrika en Namibië de perfecte keuze voor jou. Laat je betoveren door de diversiteit van deze twee prachtige landen en ontdek de mooiste bezienswaardigheden. In dit artikel delen we een schitterende route, de beste reistijd en onmisbare tips voor een onvergetelijke ervaring.

Route Zuid-Afrika

Je rondreis Zuid-Afrika begint in Kaapstad, Zuid-Afrika. Geniet van de prachtige Tafelberg, het historische Robbeneiland en het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Rijd vervolgens langs de befaamde Tuinroute en stop bij het pittoreske stadje Knysna voor een boottocht langs de majestueuze Knysna Heads.

Ga verder oostwaarts richting het Addo Elephant National Park, waar je de Big Five kunt spotten. Daarna gaat je reis noordwaarts naar het Golden Gate Highlands National Park en Lesotho, een klein koninkrijk ingesloten door Zuid-Afrika. Vergeet niet om een stop te maken bij de indrukwekkende Drakensbergen.

Naar Namibië

Steek de grens over naar Namibië en bezoek Fish River Canyon, de op één na grootste kloof ter wereld. Vanaf daar reis je naar de magische Sossusvlei met zijn enorme zandduinen en de mysterieuze Dodevlei. Je volgende stop is Swakopmund, een kustplaats met Duitse koloniale architectuur en heerlijke seafoodrestaurants.

De rondreis eindigt in het noorden van Namibië, waar je het Etosha National Park bezoekt, een van de grootste wildreservaten van Afrika. Maak een safari om de vele diersoorten te bewonderen en geniet van de adembenemende landschappen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een groepsreis door Zuid-Afrika en Namibië is tijdens de Zuid-Afrikaanse lente (september – november) of herfst (maart – mei). De temperaturen zijn dan aangenaam, en je hebt minder kans op regen. Bovendien kun je in deze periode genieten van kleurrijke bloemen in Zuid-Afrika en spectaculaire wilde dieren in Namibië.

Onmisbare bezienswaardigheden

Tafelberg, Kaapstad
Robbeneiland, Kaapstad
Victoria & Alfred Waterfront, Kaapstad
Tuinroute
Knysna Heads
Addo Elephant National Park
Golden Gate Highlands National Park
Drakensbergen
Lesotho
Fish River Canyon, Namibië
Sossusvlei en Dodevlei, Namibië
Swakopmund, Namibië
Etosha National Park, Namibië

Slapen in hotel of camping

Tijdens een rondreis Zuid-Afrika is er vaak een combinatie van hotels in stedelijke gebieden en campings in natuurparken. Zo profiteer je van de voordelen van beide types accommodatie en ervaar je een gevarieerde reis. Er zijn ook speciale campingreizen waarbij bijna alleen gekampeerd wordt. Verkies je comfort dan kan je meegaan met een Premium reis waarbij overnacht wordt in luxe hotels.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*