Koffer aanbieding
Vakantietips

Inpaklijst Curacao: Dit mag er niet ontbreken in je koffer

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd handig om een inpaklijst te maken. Hierop kun je snel zien wat je nog moet inpakken. Zo’n inpaklijst kun je al ver van te voren maken en kun je naargelang je vakantiebestemming lichtelijk aanpassen. Voor een strandvakantie wil je namelijk je snorkel meenemen, maar deze heb je met een zonvakantie in het binnenland van Frankrijk bijvoorbeeld weer niet nodig. Wanneer je reist naar Curacao is het verstandig om je inpaklijst te updaten met leuke dingen om mee te nemen. We hebben het niet over een korte broek en t-shirts, maar om dingen die je waarschijnlijk nodig hebt op Curacao en snel zult vergeten. Om te beginnen is het verstandig om een grote koffer mee te nemen naar Curacao en zet onderstaande spullen maar op je inpaklijst Curacao.

Snorkel en zwemvinnen

Curacao ligt in het mooie Caribisch gebied en is een pracht locatie om te duiken en snorkelen. Wanneer je nog geen duikbrevet hebt is het zeker aan te raden om meerdere malen tijdens je vakantie er op uit te gaan met je eigen snorkel. Het is natuurlijk ook mogelijk om een snorkel te huren, maar in deze tijden is het echt verstandiger en hygiënischer om een eigen snorkel mee te nemen. Zwemvinnen zijn zeker niet noodzakelijk om mee te nemen, maar wel handig wanneer je vaak gaat snorkelen. Met zwemvinnen beweeg je net wat sneller door het water. Rond Curacao vind je diverse riffen waar je uren kunt snorkelen en kunt genieten van alles wat je onder water tegenkomt. 

Action camera voor onder en boven water beelden

Om al het moois vast te leggen tijdens je snorkel sessies is het verstandig om een onderwatercamera mee te nemen. In veel gevallen kom je dan uit bij een action camera, zoals een GoPro, die je ook onder water kunt gebruiken. Niet alleen gebruik je een action camera onder water. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar die je camera multifunctioneel maken. Zo kun je de camera op je fiets of huurauto monteren voor live action beelden.  

Verrekijker om dolfijnen te spotten vanaf de kust

Op het eiland heb je Curacao Sea Aquarium waar je dolfijnen kunt zien, maar eigenlijk raden wij dit heel erg af. Dieren horen in vrijheid te leven, dit geldt ook voor dolfijnen. Gelukkig is de kans heel erg groot dat je tijdens je verblijf op Curacao dolfijnen tegenkomt. Zeker wanneer je een verrekijker op je inpaklijst Curacao zet. Het is namelijk erg leuk om aan de kust je verrekijker te pakken en te zoeken naar dolfijnen en andere dieren. Ook is een verrekijker handig voor het spotten van vogels en flamingo’s op het eiland. Een handige gadget waar je zeker veel plezier aan zult beleven.

Meer op je inpaklijst Curacao

Een inpaklijst Curacao is ook per persoon verschillend. Doe daarom goed onderzoek naar wat je allemaal wilt gaan doen en wat Curacao te bieden heeft. Op het eiland kun je namelijk ook prima wandelen, maar dit betekent wel dat je wandelschoenen moet meenemen. Een solide koffer is sowieso verstandig om mee te reizen. Een stevige koffer kun je ook kopen met een koffer aanbieding in een actieperiode. Dan zijn ze net iets goedkoper. Wanneer je reist met een zachte trolley is het verstandig om deze voor vertrek te laten sealen op de luchthaven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*