Amerika
Vakantietips

Hoe werkt het schoolsysteem in Amerika?

Die grote middelbare scholen in Amerika zie je vaak in series en op televisie, maar is dat ook echt zo? Reizen ze echt met die gele bussen? Om deze vraag snel te beantwoorden: ja, veel scholieren reizen daar met de gele schoolbussen. Wil jij nou in Amerika studeren, dan kan je jezelf inschrijven voor een uitwisseling naar Amerika. Als jij gaat studeren in Amerika is de kans dus groot dat je die bussen ook als vervoer gaat gebruiken. Lees verder om erachter te komen hoe het schoolsysteem daadwerkelijk werkt in Amerika.

Elementary School

Voordat de elementary school begint heb je ook nog pre-school en dat is vergelijkbaar met de peuterspeelzaal. Hierna begint de elementary school echt, in het Amerikaanse schoolsysteem werken ze met grades. Ze hebben in totaal 12 grades, waarvan de eerste 6 zich afspelen op de basisschool. Grade 1 is groep 3 en dit loopt op tot grade 12 wat staat voor het eindexamenjaar van de middelbare school. 

High School

Na de basisschool ga je naar high school, oftewel het middelbare onderwijs. Als je net nieuw bent op de middelbare school noemen ze je in Nederland een ‘brugwup’, omdat je in de brugklas zit. In Amerika hebben ze hier ook een benaming voor en dat is ‘freshman’, dit is eigenlijk best logisch want ‘fresh’ staat voor ‘vers’. High school bestaat uit grade 7 tot en met grade 12. De scholen in Amerika worden geregeld per gemeente. Hierdoor heeft een rijke gemeente vaak een veel betere kwaliteit school dan een arme gemeente. Een diploma van een school uit een arme gemeente is dan helaas ook minder waard dan die van een rijke gemeente. Let dus goed op de locatie als je wilt studeren in Amerika. Gelukkig hoef je hier zelf niet op te letten als je het overlaat aan ASSE in Nederland, zij zorgen ervoor dat alles voor jouw uitwisseling op en top geregeld wordt!

College

Na het behalen van je diploma op de middelbare school kun je verder studeren bij een ‘College’. Met een college kun je alleen bachelor degrees en associate degrees behalen. Op een hoger niveau bij de universiteit kun je en master of zelfs doctoraat behalen. Vaak duurt een college net zoals in Nederland 4 jaar, maar dit verschilt per opleiding.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*