Gezond leven
Vakantietips

De top 5 fietsvakanties die je niet mag missen in Oostenrijk

Als je van fietsen houdt en op zoek bent naar een adembenemende vakantie, dan is Oostenrijk de perfecte bestemming. Het land staat bekend om zijn prachtige landschap, bergen, meren en goed onderhouden fietspaden. Hier zijn de top 5 fietsvakanties in Oostenrijk die je niet mag missen. 

1, De Donau-fietsroute: 

De Donau-fietsroute is een van de meest populaire routes in Europa en brengt je langs de oevers van de Donau. Het pad loopt van Passau, Duitsland naar wenen, Oostenrijk. Het is een gemakkelijke route die geschikt is voor fietsers van alle niveaus. Onderweg passeer je schilderachtige dorpjes, historische kastelen en prachtige wijngaarden. 

2, De Salzkammergut Meren-fietsenroute: 

De Salzkammergut Meren-fietsroute is een route die je langs verschillende meren brengt. Het pad loopt door het prachtige Salzkammergut-gebied en brengt je langs Hallstat, Bad Ischl en Wolfgangsee. De route is ongeveer 345 km lang en is geschikt voor fietsers van gemiddeld niveau. 

3, De Tauern-fietsroute: 

De Tauern-fietsroute brengt je door het hart van Oostenrijk en biedt prachtig uitzicht op de alpen. Het pad loopt van Krimml naar Passau en gaat door de Hohe Tauern, de grootste bergketen in Oostenrijk. De route is ongeveer 270 km lang en is geschikt voor fietsers van gevorderd niveau. 

4, De Drau-fietsroute: 

De Drau-fietsroute loopt door het zuiden van Oostenrijk en brengt je langs de rivier de Drau. De route begint in Toblach, Italië en gaat door Oostenrijk naar Maribor, Slovenië. Het pad loopt door schilderachtige stadjes, groene landschappen en langs indrukwekkende bergketens. De route is ongeveer 510 km lang en is geschikt voor fietsers van gemiddeld niveau. 

  1. De Enns-fietsroute: 

De Enns-fietsroute is een route die je langs de rivier de Enns brengt. Het pad loopt van de Radstädter Tauern, door de Ennstaler Alpen en eindigt in de Donau-vallei. Onderweg passeer je middeleeuwse kastelen, indrukwekkende bergketens en schilderachtige dorpjes. De route is ongeveer 265 km lang en is geschikt voor fietsers van gevorderd niveau. 

 

Als je geïnteresseerd bent in het boeken van een fietsvakantie in Oostenrijk, bekijk dan de website van Eigenwijze Reizen. Eigenwijze Reizen biedt verschillende fietsvakanties in Oostenrijk aan, waaronder de hierboven genoemde routes. Ze bieden pakketten aan die accommodaties, kaarten en routebeschrijvingen bevatten. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke fietsvakantie in Oostenrijk. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*