Vakantie
Vakantietips

De mooiste plekjes voor een vakantie in Spanje

Wanneer je op vakantie gaat, dan is Spanje natuurlijk een prachtig land om naartoe te gaan. Of je nu kiest voor het zuiden van Spanje in de streek ‘Andalusië’ of dat je gaat voor stedentrip naar Catalonië. In beide gevallen is het natuurlijk prachtig. Omdat er zoveel mooie plekjes in Spanje zijn om naartoe op vakantie te gaan, hebben we een selectie gemaakt van de mooiste plekken.

 

Barcelona

Barcelona is een prachtige stad in Spanje, bekend om zijn architectuur, cultuur en kunst. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad te bezoeken, waaronder de Sagrada Familia, Park Güell, het Picassomuseum en de Casa Batlló. De stad heeft ook veel goede restaurants, bars en winkels. Als je naar Barcelona gaat, kun je ook de omgeving verkennen, zoals de kustplaatsen Sitges en Tossa de Mar. Vergeet niet om de lokale keuken te proeven, zoals paella en tapas.

 

Madrid

Wanneer we het hebben over één van de mooiste steden van Spanje, dan mag de Spaanse hoofdstad Madrid natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen de stad van de ‘koninklijke’, maar ook de stad van het paleis van ‘El Rey’. Ondanks het feit dat deze stad niet aan het strand ligt, is dit een prachtige vakantiebestemming als je het ons vraagt. Met name de vele bezienswaardigheden maakt het de perfecte vakantiebestemming. Ook zie je dat veel mensen ervoor kiezen om naar Madrid af te reizen voor een stedentrip. Wel is het verstandig dat wanneer je naar Madrid afreist, je alvast wat bezienswaardigheden vooraf hebt gereserveerd. Door de enorme populariteit, kan het weleens zo zijn dat je op bepaalde zaken langer moet wachten.

 

Marbella

Marbella, de plek waar veel rijken zich gedurende de wintermaanden vestigen. Denk je na over een huis in Spanje te kopen, dan is Marbella zeker een plek waar je serieus naartoe moet gaan. Uiteraard kun je ook hier huizen, villa’s en ook appartementen kopen in allerlei verschillende prijsklassen. Wanneer we kijken naar de mooiste plekken van deze prachtige zuidelijk gelegen stad, dan komen we natuurlijk uit bij de bekende haven ‘Puerto Banús. Deze havenstad wordt ook wel vergeleken met St. Tropez. De één na de andere enorme jacht meert aan en ook aan dure auto’s zeker geen gebrek. Waar je op het ene terras voor een colaatjes ruim 10 euro betaalt, betaal je enkele tientallen meters verderop minder dan de helft. Dus ook voor de normale vakantieganger, is Marbella prima vertoeven. Reismetmemee heeft ook andere bestemmingen voor je klaar staan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*