reizen met auto
Vakantietips

De ins en outs van reizen met een elektrische auto

Denkt u erover om met uw elektrische auto op reis te gaan? Dan zijn er een paar dingen die u moet overwegen voordat u de weg op gaat. Van oplaadkabels tot oplaadstations, er is veel te leren over reizen met een elektrische auto. Laten we eens nader bekijken wat u moet weten voordat u aan uw reis begint.

Benodigdheden voor het opladen van uw elektrische auto 

 

Het belangrijkste dat u nodig hebt om uw auto onderweg op te laden, is de juiste uitrusting. Er zijn twee soorten laadkabels die worden gebruikt voor elektrische auto’s – Type 1 en Type 2. Welk type kabel u nodig hebt, hangt af van het type connector dat uw auto heeft. U kunt erachter komen welke u nodig hebt door de website of handleiding van uw autofabrikant te raadplegen. Daarnaast is een mobiele laadkabel naar schuko en/of adapter naar CEE ook aan te raden. Mocht u bijvoorbeeld bij uw verblijf geen laadpaal bij de hand hebben, dan kunt u de auto toch via het stopcontact van energie voorzien. 

 

Naast de juiste oplaadkabel hebt u ook een adapter nodig als uw auto een ander type connector heeft dan die bij openbare oplaadstations. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent uw auto op te laden bij openbare stations terwijl u onderweg bent, omdat deze mogelijk geen compatibele connectoren hebben voor alle typen elektrische auto’s.

 

Laadstations en locaties 

 

Als het gaat om het vinden van plaatsen om uw elektrische auto op te laden, zijn er veel verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van waar u van plan bent te reizen. Sommige steden bieden bijvoorbeeld speciale oplaadpunten voor elektrische voertuigen, terwijl andere openbare oplaadpunten hebben op parkeerplaatsen of andere openbare plaatsen. Bovendien hebben sommige hotels en restaurants speciale oplaadpunten voor klanten die in elektrische voertuigen rijden – vraag gewoon of ze deze service aanbieden wanneer u uw verblijf boekt of uit eten gaat! Vaak staat het ook gewoon op de website. Raadpleeg verder ook een website als Chargefinder waar alle laadpunten op te vinden zijn. 

 

 

Reizen met een elektrische auto hoeft niet moeilijk te zijn – maar het vereist wel enige planning vooraf! Zorg ervoor dat je alle nodige uitrusting hebt (zoals oplaadkabels en adapters) voordat je de weg opgaat, zodat wanneer het tijd is om op te laden, alles soepel verloopt. En vergeet niet de plaatselijke oplaadpunten langs uw route te onderzoeken, zodat u nooit zonder stroom komt te zitten! Met deze tips in gedachten kunnen reizigers zorgeloos reizen in hun elektrische auto!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*