buggy
Vakantietips

De beste reisbuggy’s voor een vliegvakantie

Het plannen van een vakantie brengt al genoeg stress met zich mee, of het nou gaat om het uitzoeken van een accommodatie of het boeken van vliegtickets. Naast alle spullen die je al moet inpakken voor jouw kindje, is het ook handig om na te denken over een reisbuggy. Reisbuggy’s zijn compacte en lichtgewicht buggy’s, die je gemakkelijk mee kan nemen op reis. Deze buggy’s zijn vaak zo compact, dat je deze ook mee mag nemen als handbagage. Op die manier hoef je in ieder geval geen zorgen te hebben, dat jouw buggy beschadigd of zelfs kwijt raakt op de bagageband van het vliegveld. Naast dat deze buggy’s perfect zijn voor op reis, zijn deze buggy’s natuurlijk ook goed te gebruiken in Nederland. 

Een reisbuggy maakt de vakantie een stuk aangenamer 

Om alvast duidelijkheid te geven, een reisbuggy schaf je niet alleen aan voor vakantie. Het hebben van een compacte en lichtgewicht buggy is ook in Nederland erg fijn. Je zal bijvoorbeeld ook vaak met de auto op pad gaan, waar een reisbuggy ook ruimte bespaard in de kofferbak. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de beperkte ruimte in restaurants. Ook daar is het hebben van een buggy die je klein en compact in kan klappen fijn. 

 

Het hebben van een buggy op de vakantiebestemming is erg aangenaam. Het alternatief is om jouw kleintje steeds te tillen of bijvoorbeeld te dragen in een draagzak. Maar zeker als jouw kindje wat groter en zwaarder wordt, kan dat nog wel eens een uitdaging zijn. Bij het uitzoeken van een reisbuggy voor een vliegvakantie, kan je het beste letten op de volgende punten. 

 

De perfecte reisbuggy is licht van gewicht

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, wil je naast je koffers ook niet nog eens rond slepen met een lompe en zware buggy. Om deze reden is het goed om te kijken naar het gewicht van de buggy. In ons lijstje van beste reisbuggy’s, hebben wij dan ook rekening gehouden met het gewicht van de buggy. Een lichtgewicht buggy, is een buggy die minder dan 6.5kg weegt. 

 

Een reisbuggy kan het best zo compact mogelijk zijn

Naast het gewicht van de buggy, dien je rekening te houden met de ingeklapte afmeting van de reisbuggy. Een buggy kan misschien lichtgewicht zijn, maar als je met een groot formaat buggy rond moet lopen is dat alsnog vervelend. Compacte en kleine buggy’s hebben een afmeting die vaak in de buurt komen van 60 cm (L) x 50 cm (B) x 30 cm (H). Je zal ook zien dat deze buggy’s vaak slimme inklapsystemen hebben. Dat komt er op neer dat je vaak met 1 simpele handeling de buggy in- en uitklapt. 

 

De beste reisbuggy neem je mee als handbagage in de handige meegeleverde reistas

De meeste reis buggy’s zijn geschikt om mee te nemen als handbagage. Dit betekent dat je de buggy in de bagagevakken in het vliegtuig mag plaatsen. Op die manier hoef je de buggy niet in te checken of af te geven bij de gate. Het voordeel hiervan is dat je niet apart langs de incheckbalie hoeft of dat je zorgen hoeft te hebben dat jouw buggy misschien beschadigd met het inladen. Mocht je een reisbuggy aanschaffen, is het voor de vlucht goed om dubbel te checken wat de afmeting van handbagage is van jouw vliegtuigmaatschappij. Dit kan nog wel eens verschillen per vliegmaatschappij. 

Dit zijn de beste reisbuggy’s voor een vliegvakantie 

Op basis van bovenstaande punten en ons onderzoek, hebben wij onderstaande lijst van beste reisbuggy’s voor een vakantie samengesteld. Naast dat deze buggy’s uitermate geschikt zijn om te rijden, zijn dit ook erg fijne buggy’s om in Nederland te gebruiken. Laat je dus niet afschrikken door de prijs. Het is niet de bedoeling dat je twee buggy’s koopt; eentje voor op reis en eentje voor thuis. Onderstaande buggy’s zijn zowel op vakantie als thuis te gebruiken. 

  • Babyzen yoyo 2

Op nummer 1 staat toch wel de Babyzen Yoyo 2 buggy. Deze stevige buggy is een lichtgewicht buggy en weegt slechts 6.2kg. Met een afmeting van 52cm (L) x 44cm (B) x 18 (H) is deze buggy bij veel maatschappijen toegestaan om mee te nemen als handbagage. 

  • Joolz Aer  Lengte 53,5 cm, Breedte 45 cm, Hoogte 21,5 cm / 6.1kg

Op nummer 2 staat de Joolz Aer. Joolz is al jaren een sterk Nederlands buggy merk en ook de Aer is een perfecte reisbuggy. Met een gewicht van 6.1kg is deze een fractie lichter dan de Babyzen Yoyo 2. De afmeting van de Joolz Aer is 53,5cm (L) x 45cm (B) x 21,5cm (H). Ook de Joolz Aer is toegestaan als handbagage in het vliegtuig. 

  • Nuna TRVL 60,96 x 51,43 x 27,94 cm (6kg)

De naam van de van de Nuna TRVL verklapt het al een beetje. Deze buggy is gemaakt om mee te reizen. De Nuna TRVL weegt slechts 6kg en heeft een afmeting van 61cm (H) x 52cm (B) x 28cm (H). Waar de buggy wat lichter is dan de eerste twee genoemde buggy’s, is deze buggy wel een stukje groter qua ingeklapte afmeting. 

  • Goodbaby Pockit Buggy

De kleinste en lichtste buggy in de markt is de Goodbaby Pockit buggy. Deze buggy weegt slechts 4.3kg en heeft een afmeting van 30cm (L) x 35cm (B) x 18cm (H). Deze buggy ziet er uit als een klein pakketje als die ingeklapt is! Wel is het goed om rekening te houden, dat je een wat meer basic buggy aanschaft. Dat is natuurlijk logisch, waar ze flink hebben doorontwikkeld om het gewicht omlaag te brengen. 

 

Met deze reisbuggy’s hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken dat de vakantie uitloopt op een drama. Met één van deze buggy’s geniet je geheid van jullie vakantie. Een goede vakantie gewenst!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*