vakantie malaga
Vakantietips

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga, hoort bij de grootste steden van Spanje en een van de populaire vakantie bestemmingen van het land. In deze stad wonen 558.000 mensen. Het is de op vier na grootste stad van het land. Het ligt in de provincie, Andalusië. In deze provincie wonen meer dan 1 miljoen mensen. In deze provincie is het bijna altijd lekker weer. Hierdoor is het erg populair onder toeristen. In deze stad vind je meerdere toeristenattracties, waaronder Malaga FC en het Museum van Picasso. Twee must-sees tijdens je stedentrip Malaga!

 

Malaga FC

 

Deze stad heeft een professionele voetbalclub. De naam hiervan is ‘Málaga CF’. Op dit moment speelt dit team op het tweede niveau van Spanje. Vroeger, was dit een succesvolle club. Sinds de oprichting, heeft deze club meerdere prijzen gewonnen. Je kunt een rondleiding krijgen door dit stadion. 

 

Musea

 

Andere populaire bezienswaardigheden in Málaga zijn Alcazaba Málaga, de kathedraal van Málaga en het Museum van Picasso.Dit museum vind je ook in Barcelona. In het museum van Picasso vind je honderden werken van deze kunstenaar.  Deze bezienswaardigheid staat in de buurt van het geboortehuis, van de schilder. In dit museum vind je vooral erfstukken van de familie. Bijna alle kunstwerken in dit museum zijn van de familie.

De familie van de kunstenaar gaf toestemming om deze kunstwerken tentoon te stellen. Dit voor een periode van 50 jaar. De toestemmingen werd gegeven in 1993. Je hebt dus nog even tijd om deze bezienswaardigheid te bezoeken. In de buurt van dit museum vind je andere bezienswaardigheden. Rondom vind je kathedralen, musea en cafés.

 

Toegang Museum van Picasso

 

Het is een erg indrukwekkend gebouw. Om deze reden wordt het museum nog populairder. Wil je het museum bezoeken? Dan heb je kaartjes nodig. Deze kun je online kopen bij verschillende aanbieders. Bij het museum zelf, kun je ook tickets kopen. Hiervoor moet je wel in de rij staan. Dit is een groot nadeel. Waarom? Omdat je uren in de rij kunt staan. Dit is namelijk een erg populair bezienswaardigheid.

 

Wanneer je kaartjes online koopt, hoef je niet in de rij te staan. Dit is reden dat veel mensen online een kaartje kopen. Dit kun je het best ver van tevoren doen. Sommige tickets zijn op één dag geldig, met andere kun je meerdere dagen naar binnen. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*