Ardennen
Vakantiebestemmingen

Outdoor activiteiten in de Ardennen

Ga je op vakantie in de Ardennen dan zijn er voor jou en je familie, vrienden en kennissen genoeg leuke en stoere Outdoor activiteiten die ja samen kan ondernemen. Het zijn activiteiten die je het gehele jaar door kan ondernemen. Het gaat om outdoor activiteiten in de buurt van Remouchamps, Coo, Spa en Polleur. Je kan kiezen uit meer dan 35 activiteiten die te maken hebben met survival, teambuilding en Outdoor. Voor iedereen met een aparte smaak is er wel wat te vinden.

 

Outdoor activiteiten

Voor de Outdoor activiteiten die in de Ardennen worden aangeboden kunnen meerdere arrangementen geboekt worden. Je kan dan de activiteiten spreiden over meerdere dagen. Je kan deze Outdoor activiteiten samen ondernemen met familie of vrienden. Je bent ook welkom voor school en bedrijfsuitjes. Maar ook de individuele avonturier is bij ons terecht voor een superleuke tijd. Met de Outdoor activiteiten kan je genieten van het prachtig landschap dat zich in de Ardennen bevindt. 

 

Geniet van de mooie bossen, beekjes, rivieren en heuvels. Het gebied is heel goed geschikt om Outdoor activiteiten te ondernemen. De wandelaars, de fietsfanaten, mensen die houden van water of houden van klimmen zullen zich absoluut niet vervelen. Wees maar gerust, want de Outdoor worden samen ondernomen onder deskundige begeleiding van een instructeur bij specialisten zoals ActiefArdennen.nl. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat er niets mis kan gaan en dat iedereen op een veilige manier kan genieten van elke uitdaging die zich aanbiedt. 

 

Cross Country (downhill) Mountainbike 

Als je denkt aan outdoor activiteiten in de Ardennen dan komt daar Cross Country mountainbiken ook bij kijken. Het is een absolute aanrader. De hoofdlocatie is gelegen in een dal. Dit betekent dat wanneer je begint met je rit je zeker een eindje omhoog zal moeten fietsen. Als dat te vermoeiend lijkt heb je de cross country route waarbij dat niet hoeft. Deze mountainbike route zal het omhoog fietsen voor een groot deel wegnemen. Je stapt met je mountainbike in een busje en wordt je in een hoger gebied afgezet. 

 

Vanaf dit punt kan je genieten van een downhill route door het prachtig landschap van de Ardennen. Denk daarbij aan de mooie weilanden, gravelpaden en andere prachtige uitzichtpunten waar je langs zal komen. Deze Cross Country (downhill) Mountainbike route is bestemd voor mensen die pas beginnen maar is ook heel avontuurlijk voor de meer gevorderden. Ben je niet opgewassen tegen zo een lange route dan kan de route als het gewenst is, ingekort worden.

Tip: https://campingardennen.nl/kleine-camping/ 

 

Short Challenge

En dan heb je de Short Challenge. Bij deze activiteit is de samenwerking van de groep heel belangrijk. De groep in zijn geheel zal samen met kracht, inzicht en vertrouwen de verschillende onderdelen van de Short Challenge moeten overbruggen. De Short Challenge bestaat uit zeven verschillende spel onderdelen waarbij je punten of de snelste tijd kan halen. Zal het je team lukken om over een drie meter hoge muur te klimmen of kan je team met twee balken een brug bouwen over het water? Na elk spel wordt de score genoteerd. Wanneer het is afgelopen worden alle punten opgeteld en is het bekend welk team heeft gewonnen.

 

Al met al superleuke outdoor activiteiten die je allemaal kan ondernemen in de Ardennen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*