Zee van Kreta | Reismetmemee
Vakantiebestemmingen

Op vakantie naar Kreta

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan, maar heb je nog geen bestemming uitgekozen? Dan is het wellicht een goed idee om op vakantie gaan naar Kreta. Kreta is het grootste eiland dat bij Griekenland hoort en het ligt in de Middellandse Zee. Het is een populaire vakantiebestemming en jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders af naar dit geweldige eiland. Als je nog geen vakantie hebt geboekt voor de zomer van 2019 dan is Kreta een geweldige optie.

Brug Kreta

Heerlijk klimaat en een prachtige omgeving

Kreta is een top vakantiebestemming voor jong en oud. Je kunt hier zeker terecht als je wil genieten van een lekkere zonvakantie. In het voorjaar liggen de temperaturen gemiddeld rond de 17 graden Celsius. In de zomermaanden kun je er vanuit gaan dat de temperaturen dagelijks rond de 28 graden Celsius liggen met een lekker zonnetje erbij. Tijdens de avond zal de temperatuur wel aardig wat dalen en daarom is het verstandig om zeker een aantal truien mee te nemen in je koffer. Als je puur voor een zonvakantie naar Kreta wil dan is het dit zeker een goed idee, maar je kunt ook naar dit eiland afreizen om te genieten van de prachtige natuur die er te vinden is. Op het eiland zijn onder andere veel bergen te vinden en het is zeker de moeite waard om een ritje te maken naar de top van één van de vele bergen. Onderweg kun je genieten van de vele inheemse planten die er te vinden zijn langs de wegen. Tijdens je trip zal je zeker wat berggeiten tegen komen dus schrik daar niet van.

Zee van Kreta | Reismetmemee

Bezienswaardigheden Kreta

Naast de geweldige natuur en het heerlijke klimaat kun je ook op vakantie naar Kreta gaan om een aantal mooie bezienswaardigheden te bezichtigen. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn het Paleis van Knossos, het Archeologisch Museum en het Meer van Kournas. Een andere leuke plek kan je vinden bij het dorp Fournes. Daar moet je zeker een bezoekje gaan brengen aan de botanische tuin. Hier kan je kennis maken met de planten die op het Griekse eiland groeien. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele geweldige plekken op Kreta die je zelf kunt gaan ontdekken tijdens je vakantie. Wandelvakanties op Kreta zijn ook zeer geliefd. Reismetmemee.nl raad je aan om direct een zonvakantie te boeken naar Kreta!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*