griekenland
Vakantiebestemmingen

3 tradities van Griekenland

Welkom in Griekenland! Griekenland is een bijzonder land; veel eilanden, heerlijk eten, een indrukwekkende geschiedenis en bijzondere traditie. Indien er een Griekenland vakantie op de planning staat, is het wellicht interessant om vooraf meer te weten te komen van Griekenland en de tradities.

Een traditie is een gewoonte dat door de generaties heen blijft bestaan. Zo zijn onder meer Pakjesavond en stamppot eten typische tradities van Nederland. Wanneer je een land gaat bezoeken, kan het verstandig zijn om op de hoogte te zijn van de tradities om verwarring te voorkomen.

Een uurtje later? Geen probleem!

De dagindeling hangt bij de Nederlanders grotendeels af van de klok. Indien jij rond 17:00 thuiskomt, zullen veel personen het sporten overslaan: er moet immers 18:00 eten op tafel staan. In Griekenland zijn de mensen niet zo aan de tijd gebonden. Bij de Grieken is het gebruikelijk om pas rond 21:00 aan tafel te schuiven. Daarbij wordt er ook uitgebreid gegeten, waardoor de Grieken vaak pas laat in hun bed liggen. Ben jij klaar met het racen tegen de klok? Boek snel een reis naar Griekenland!

Nationale dans

Dansen speelt geen grote rol in de Nederlandse samenleving. Wellicht ben jij op de hoogte van de Kinderen voor Kinderen-dansjes, maar daar blijft het dan ook wel bij. In Griekenland is de ‘Sirtaki’ een dans die bekend is bij vrijwel iedere Griek. Op pleinen of tijdens het uitgaan wordt de Sirtaki veel gedanst. Verrassend genoeg blijft het daar niet bij. Griekenland heeft honderden andere dansjes.

Schone stranden

Wereldwijd kampen we met milieuproblemen. We vervuilen de wereld, niet enkel met CO2-uitstoot, maar ook met afval. Echter lijkt Griekenland erg goed op weg te zijn met het verbeteren van de natuur. Zo zijn veel Griekse stranden voorzien van een blauwe vlag die betrekking heeft op hoe schoon het strand is en de kwaliteit van het water is. Blauw heeft aan dat het strand schoon, mooi en veilig is voor bezoekers.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*