Insects
Tips

Zes tips om insecten deze zomer op afstand te houden

De zomerperiode staat synoniem voor genieten van de buitenlucht, maar helaas ook voor een toename van insecten. Muggen, wespen en teken kunnen niet alleen irritaties veroorzaken maar soms ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Gelukkig bestaan er effectieve strategieën om deze kleine beestjes op afstand te houden. In deze blog geven we je zes praktische tips.

1. Kies voor insectenwerende middelen

Een eerste belangrijke stap is het gebruik van insectenwerende middelen. Zoek naar producten die actieve ingrediënten zoals DEET, Icaridin, of Lemon Eucalyptus Oil bevatten. Deze stoffen zijn bewezen effectief in het afweren van insecten en bieden bescherming voor meerdere uren. Het is erg belangrijk om het middel regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of transpireren. Voor een ruime keuze aan gevalideerde anti-insectenproducten kun je een kijkje nemen op careplus-shop.nl, een betrouwbare bron voor al jouw benodigdheden om insecten op afstand te houden.

2. Draag geschikte kleding

Het dragen van geschikte kleding beschermt je tegen insectenbeten. Lange mouwen, lange broeken en gesloten schoenen bieden een goede bescherming tegen bijtende en stekende insecten. Lichtgekleurde kleding heeft de voorkeur omdat donkere en felle kleuren insecten zoals muggen kunnen aantrekken. In regio’s waar veel insecten zijn, biedt kleding die is behandeld met permethrin een extra laag bescherming.

3. Gebruik horren en netten

Goed geïnstalleerde horren voor ramen en deuren zijn effectief om insecten buiten de woning te houden. Voor nachtelijke bescherming, vooral in gebieden waar ziekteoverbrengende muggen voorkomen, mag een muskietennet rond het bed ook zeker niet ontbreken. Zorg ervoor dat het net goed gesloten is en regelmatig op beschadigingen wordt gecontroleerd.

4. Beperk stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, waardoor het verwijderen van dergelijke broedplaatsen essentieel is. Maak regelmatig goten schoon, dek waterreservoirs af en vervang het water in vogelbaden, plantenbakken, en andere containers waar water in kan blijven staan.

5. Installeer lichtvallen en ventilatoren

Buitenverlichting kan ongewild insecten aantrekken. Door het installeren van lichtvallen op strategische plaatsen, kun je insecten wegleiden van de leefomgeving. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van ventilatoren. Deze zijn niet alleen verkoelend, maar hun luchtstroom maakt het vliegen voor muggen moeilijker, waardoor ze minder snel in de buurt komen.

6. Natuurlijke afweermiddelen

Ten slotte kunnen bepaalde planten en essentiële oliën dienen als natuurlijke afweermiddelen. Citronella, lavendel, en pepermunt zijn bekend om hun insectenwerende eigenschappen. Het planten van deze gewassen rondom je huis of het gebruik van de oliën kan helpen om een beschermende barrière te creëren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*