rondreis
Tips

Rondreis Engeland, Wales en Schotland

De busreis start met een ferry-overtocht van Noord-Frankrijk naar het pittoreske Dover, waarna de reis zich voortzet richting het gebied van Noordwest Londen. Het volgende deel van de rondreis onthult de schitterende grandeur van Oxford en de betoverende Cotswolds, met een tussenstop in het charmante dorpje Bibury.

Wales

Het volgende segment van de reis leidt door het majestueuze Brecon Beacons National Park, een gebied dat bekend staat om zijn indrukwekkende, voornamelijk door schapen bewoonde, landschap. Daarna volgt een bezoek aan Devil’s Bridge, een opvallende constructie van drie boven elkaar geplaatste bruggen die een diepe kloof en een levendige rivier overbruggen. De oudste van deze bruggen dateert uit de 12e eeuw, en lokale legendes suggereren dat deze werd gebouwd door de duivel zelf. De route vervolgt zich door het adembenemende Snowdonia National Park naar Noord-Wales, waar een verblijf van twee nachten is gepland.

Schotland

Na de middeleeuwse betovering van Chester en de natuurlijke schoonheid van het Lake District te hebben ervaren, gaat de reis verder naar Schotland. Het eerste tussenstation in Schotland is het beroemde Gretna Green, gevolgd door een rit door The Southern Uplands en een bezoek aan Loch Lomond. Een verblijf van twee dagen in Oban biedt de gelegenheid om de omgeving verder te verkennen.
Het Schotse deel van de reis wordt voortgezet met een bezoek aan Fort William, Blair Castle en het pittoreske stadje Pitlochry. Het verblijf in Stirling omvat bezoeken aan de roterende scheepslift in Falkirk en de Schotse hoofdstad Edinburgh. De route omvat ook een bezoek aan Abbotsford House, de voormalige woning van de beroemde schrijver Sir Walter Scott.

Engeland

De terugreis door Engeland leidt via het Northumberland National Park naar de omgeving van Newcastle. Daarna volgt een indrukwekkende rit door het North York Moors National Park en een bezoek aan de historische stad York, gevolgd door een overnachting in de omgeving van Sheffield. De groepsrondreis wordt afgerond met een bezoek aan Cambridge en het wereldberoemde King’s College. Daarna vervolgt de reis zich naar het graafschap Kent voor de laatste overnachting. De terugreis naar Duinkerken in Noord-Frankrijk markeert het einde van deze onvergetelijke ontdekkingstocht.

Rondreizen

Heb je interesse in bovenstaande rondreis Engeland, Wales en/of Schotland kijk dan eens op GoedkopeGroepsreis.nl. Je vindt hier een breed programma van groepsreizen naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*