Hond
Tips

Een weekendje weg naar zee met Lex en Skip (onze trouwe honden): onze tips en ervaringen

Afgelopen maand besloten we een weekendje naar zee te gaan met onze twee honden, Lex en Skip. Het werd een heerlijk uitje vol plezier, ontspanning en avontuur. In dit artikel deel ik onze tips en ervaringen, zodat jij ook kunt genieten van een onvergetelijk weekend aan zee met je trouwe viervoeters.

Bij aankomst

We vertrokken op vrijdagochtend vroeg en kwamen rond het middaguur aan in Nieuwpoort, een gezellige badplaats aan de Belgische kust. Via de website huisjehurenmethond.nl hadden we een fijn huisje gevonden, dat vlak bij het strand lag. De accommodatie was perfect: een omheinde tuin waar Lex en Skip veilig konden rondrennen en een comfortabele inrichting die ons allemaal meteen thuis deed voelen. Als je op zoek bent naar een huisje aan zee waar de honden welkom zijn, is deze accommodatie zeker een aanrader!

Vrijdagmiddag: onze eerste strandwandeling

Na het uitpakken en installeren in het huisje, besloten we om meteen een strandwandeling te maken. Nieuwpoort heeft delen van het strand waar honden het hele jaar door welkom zijn. Lex en Skip waren dolblij toen ze het zand onder hun poten voelden en de zilte zeelucht opsnoven. We liepen langs de kustlijn, waar de honden naar hartenlust konden rennen en spelen met andere honden die we tegenkwamen. Het brede, uitgestrekte strand bood voldoende ruimte, zelfs op een zonnige vrijdagmiddag.

Zaterdag: een actieve dag

Ochtend: fietsen met de honden

Op zaterdagochtend huurden we fietsen bij een lokale verhuurshop. Veel van deze winkels bieden speciale hondenfietskarren aan, wat ideaal was voor Skip, die wat ouder is en niet meer lange afstanden kan rennen. We fietsten naar het natuurgebied IJzermonding, een prachtig gebied met een mix van duinen, slikken en schorren. Onderweg maakten we verschillende stops zodat Lex en Skip konden snuffelen en rondlopen.

Middag: bezoek aan De Haan

’s Middags reden we naar De Haan, een schilderachtig kustdorpje. De Haan heeft een charmant centrum met veel terrasjes waar honden welkom zijn. We genoten van een heerlijke lunch op een terras, terwijl Lex en Skip onder de tafel uitrustten met een bak water en wat hondensnacks. Daarna maakten we een wandeling door het dorp en langs het strand. De rustige en ontspannen sfeer van De Haan maakte het een perfecte middag.

Avond: diner in Nieuwpoort

Terug in Nieuwpoort vonden we een restaurant aan de boulevard waar honden binnen mochten. Het personeel was erg vriendelijk en kwam meteen met waterbakken voor Lex en Skip. Wij genoten van verse visgerechten terwijl onze honden vredig lagen te slapen na alle avonturen van die dag. 

Zondag: rust en ontspanning

Ochtend: wandelen en spelen op het strand 

Op zondagochtend besloten we het rustig aan te doen. We gingen weer naar het strand voor een ontspannen wandeling. Het was rustiger dan op vrijdag, wat het nog aangenamer maakte. We hadden een bal meegenomen en speelden een tijdje met Lex en Skip, die maar niet genoeg konden krijgen van het apporteren en rennen in het zand.

Middag: bezoek aan een hondenpark

Voordat we in de namiddag weer naar huis gingen, bezochten we een hondenpark in de buurt. Het park had een groot losloopgebied waar de honden vrij konden spelen. Lex en Skip maakten snel vrienden met andere honden en hadden de tijd van hun leven. Het was de perfecte afsluiting van ons weekend.

Het was een heerlijk weekendje weg!

Ons weekend aan zee met Lex en Skip was onvergetelijk. De combinatie van prachtige stranden, hondvriendelijke voorzieningen en de ontspannen sfeer maakten het een ideale bestemming voor een korte vakantie met onze honden. Of je nu houdt van actieve dagen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de kust, een weekendje aan zee biedt voor elk wat wils. Wij kijken al uit naar ons volgende avontuur met onze trouwe viervoeters!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*