Vakantie
Tips

Een vakantie naar Torremolinos

Heb je een vakantie geboekt naar Torremolinos? Dan zit het in het hoogseizoen wel goed met de hoeveelheid zon! Torremolinos is namelijk een van de meest zonzekere bestemmingen aan de costa del Sol. De costa del Sol aan de Middellandse Zee ligt in in het zuiden van Spanje. Zon en zee gegarandeerd dus! Stranden zijn er ook in overvloed en zo is het cirkeltje rond: zon zee en strand!

De trein naar Torremolinos

Torremolinos is goed bereikbaar via het vliegveld van Málaga. Je kunt na aankomst besluiten om een taxi te nemen maar er zijn ook bussen richting de stad. Onze favoriete optie is toch wel de trein. Voor een paar euro stap je uit in het centrum van Torremolinos waardoor je binnen 15 minuten lopen wel bij jouw appartement of hotel bent. De trein rijdt zo’n 3x per uur dus je staat waarschijnlijk ook niet heel lang te wachten op het treinstation van Málaga Airport.

Populair onder Nederlanders

Torremolinos is erg populair onder Nederlanders. Cafe de Brabander staat er al heel lang en het gebied ‘Carihuela’ is een gebied waar zowel ’s zomers als ’s winters vele Nederlanders zijn. Gezelligheid kun je dus altijd opzoeken. Het is echter niet dat er enkel Nederlanders te vinden zijn, er zijn natuurlijk ook veel Spanjaarden en relatief veel Britten en Scandinaviërs. Wil je ontsnappen uit de bubbel van Torremolinos, dan kun je altijd dezelfde trein nemen richting de stad Málaga. Een stuk lokaler en goed bereikbaar na een half uurtje in de trein!

Wat te doen in Torremolinos?

In Torremolinos zelf zijn er ook leuke dingen te doen. Als je even klaar bent met het strand kun je iedere donderdag de markt van Torremolinos bezoeken. Uitgaan kan zowel in Torremolinos als in het naburige Benalmadena. Lekker eten kan eigenlijk overal! Visrestaurants, maar ook vleesrestaurants en de bekende tapas restaurants die de Spaanse kust in overvloed heeft. Er is verder een mooi Park (parque la Bateria), je kunt leuk winkelen in calle San Miguel en er zijn enkele oudere bezienswaardigheden zoals casa de los Navajas en de Torre del Pimentel. In Torremolinos vermaak je je wel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*