Puzzle vakantie
Tips

De verschillende soorten legpuzzels voor op vakantie

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten legpuzzels voor op vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld een 3D legpuzzel maken, maar ook bijvoorbeeld een houten puzzel voor volwassenen. De oudste en meest voorkomende vorm van puzzels zijn de traditionele legpuzzels. Deze legpuzzels bestaan vaak uit honderden of zelfs wel duizenden stukjes die samengevoegd moeten worden om een totale, gehele afbeelding te vormen. Deze traditionele legpuzzels zijn vaak in ontzettend veel verschillende maten, onderwerpen en moeilijkheidsgraden te koop. Zo kun je bijvoorbeeld kinderpuzzels aanschaffen met prinsessen en draken, maar je kunt ook legpuzzels met prachtige landschappen aanschaffen. Puzzelen is een sociale activiteit voor zowel jong als oud.

Het maken van 3D puzzels

Naast de traditionele vorm van legpuzzels, bestaan er natuurlijk ook hele nieuwe vormen van legpuzzels. Een van de nieuwste vormen van legpuzzels zijn de 3D puzzels. Deze 3D puzzels worden relatief als een nieuwe vorm van puzzelen gezien. Je legt bij deze vorm van puzzelen niet een 2D legpuzzel, maar je bouwt eerder een puzzel van een driedimensionale structuur. Met behulp van kartonnen stukjes of plastic stukjes kun je deze 3D puzzel vaak vormen. Ook deze tak van legpuzzels kent een enorm aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld replica’s van beroemde gebouwen maken zoals de Tower Bridge uit Londen of de Eiffeltoren uit Parijs bijvoorbeeld.

Het leggen van sterke, houten puzzels

Hoewel houten puzzels zoals wooden city new york overeenkomsten hebben met de traditionele legpuzzels, zijn er toch een aantal belangrijke verschillen. Houten puzzels zijn in de meeste gevallen bijvoorbeeld met de hand gemaakt in plaats van in grote getalen in een fabriek. Daarnaast zijn de legpuzzels van houten stukjes gemaakt die met de hand uitgesneden zijn. Vaak worden deze houten puzzels gezien als mooi en artistiek ontworpen puzzels. Een overeenkomst tussen de houten puzzels en de traditionele puzzels is het feit dat ook bij houten puzzels de onderwerpen van de puzzel uiteen kunnen lopen. Zo heb je bijvoorbeeld houten puzzels met landschappen, maar ook met sprookjesfiguren.

Het leggen van prachtige, persoonlijke fotopuzzels

Je kunt er ook voor kiezen om persoonlijkere legpuzzels te leggen. De laatste paar jaren is het namelijk steeds populairder geworden om eigen persoonlijke foto puzzels te laten maken. Deze foto puzzels zijn eigen traditionele legpuzzels maar met een persoonlijke touch. In de meeste gevallen worden foto puzzels gemaakt om als herinnering te bewaren of om als cadeau te geven aan bijvoorbeeld familie of vrienden. Deze foto puzzels worden ook in verschillende vormen en maten geproduceerd. Zo kun je bijvoorbeeld een fotopuzzel van negen stukjes laten maken voor je nichtje, maar ook een duizend stukjes puzzel voor je broer bijvoorbeeld.

Magnetische puzzels zijn ook een hype

Naast de foto puzzels zijn ook de magneetpuzzels de laatste paar jaren populairder geworden. Deze magnetische puzzels worden namelijk gemaakt van magnetische puzzelstukjes die aan elkaar kunnen worden bevestigd, waarna een afbeelding, ofwel het onderwerp van de puzzel, gevormd wordt. Magnetische puzzels zijn ontzettend populair omdat ze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zijn. Deze magnetische puzzels vallen namelijk niet uit elkaar wanneer jij als puzzelaar je puzzel oppakt. Vooral voor kinderen zijn deze magnetische puzzels een ideale oplossing.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*