Bergamo
Tips

De hoogtepunten van Bergamo op een rij

Ga je naar Italië en land je daarbij op vliegveld Bergamo? Dan ben je al snel geneigd om richting Milaan te trekken. Echter kun je er ook voor kiezen om in Bergamo te blijven. Het is een stad die veel verschillende gezichten heeft en waarbij je steeds weer iets nieuws kunt ontdekken. Maar wat zijn dan de hoogtepunten van deze stad en waarom zou je hier naartoe moeten gaan? Hieronder staan een aantal hoogtepunten van de stad op een rij. 

Het oude en nieuwe deel van de stad

Bergamo is een stad waar weinig toerisme is, maar waar wel veel charmante straten en een oud stadsdeel te vinden is. Een van de hoogtepunten is de Citta Alta. Dit is het oude deel van de stad, waar voornamelijk veel toeristen komen. De Venetiaanse muur van ongeveer zes kilometer geeft jou een unieke ervaring en van hieruit is er ook een prachtig uitzicht over de stad zelf. De Citta Bassa, het moderne deel van de stad, is het modernere deel. Hier wonen de bewoners van de stad. 

De kathedraal van Bergamo 

Een ander hoogtepunt is de kathedraal van Bergamo. Aan de buitenkant zal het niet veel bijzonders zijn. Zodra je binnenstapt, waan je jezelf echter in een geheel andere wereld. Er zijn veel schilderingen op de muur, via het altaar kun je naar beneden naar de graven en hier kun je ook het stoffelijke overschot van Saint Alessandro Martyr vinden. Je kijkt jouw ogen uit op dit gebied en je kunt alles te weten komen over de geschiedenis en alles over Bergamo van de kathedraal en de religie. 

De kabelbaan naar het oude stadsdeel

Als laatste kun je nog een actief hoogtepunt hebben. Je kunt namelijk ook de kabelbaan nemen naar het oude deel van de stad. Hoewel dit aan te lopen is, zal de kabelbaan jou weer iets heel anders bieden. Je hoeft hierdoor geen klim te nemen naar de bergtop, maar kunt voor 1,50 euro binnen een aantal minuten boven zijn. Je kunt in de tussentijd genieten van het uitzicht dat de stad te bieden heeft en de rit naar boven. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*