strand
Tips

Boek een all inclusive vakantie naar Aruba

Het eiland Aruba in de Caraïbische Zee is onderdeel van de zogenaamde ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Aruba heeft een tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende wind. De temperatuur van gemiddeld 26 graden is zeer aangenaam te noemen. Het eiland leent zich dus uitstekend voor een fantastische zonvakantie. De schone zandstranden en de blauwe zee zorgen ervoor dat het toerisme op Aruba goed ontwikkeld is. De luxe hotels zorgen voor een uitgangspunt voor een uitgeruste zonvakantie. Voor elk budget is dit een mooie zonbestemming. Wie naar Aruba op vakantie gaat kan genieten van al dat moois wat dit eiland te bieden heeft.

 

Genieten in de zon

Aruba heeft ruim 100.000 inwoners en meerdere talen. Nederlands is de officiële taal, maar ook Engels, Spaans en Papiamento worden veelvuldig gebruikt. De bevolking op Aruba staat als zeer gastvrij en vriendelijk bekend. Deze eigenschap maakt het eiland een aantrekkelijk vakantiebestemming. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba, hier vind je veel traditionele Hollandse huizen. Om te shoppen is het een waar paradijs op Aruba, de vele taxfree winkeltjes werken dat zeker in de hand.

 

Waarom kiezen voor een Caraïbische bestemming?

Met een overvloed aan zon, zee en Caraïbische gastvrijheid krijgt dit tropische eilandparadijs een 10 voor ambiance, allure en aantrekkingskracht. Aruba, het kleinste van de ABC-eilanden, heeft grote ambities. Het eiland biedt een verrassende verscheidenheid aan luxe resorts, schitterende casino’s en dag en nacht levendig amusement. Ontdek Aruba tijdens een off-road avontuur. Met de Shake-n-bake-tour kunt u lekker bruin worden terwijl je schommelend in een open terreinwagen de Arubaanse binnenlanden verkent. De onderwaterwereld van Aruba is voor iedereen toegankelijk. Is scubaduiken niets voor je, wandel dan met een duikhelm over de oceaanbodem. Of blijf je liever helemaal droog? Verken dan de diepte in een onderzeeër.

 

All inclusive naar Aruba: wat te doen?

Het all inclusive vakantie-eiland Aruba staat bekend als het “One Happy Island”, en als je er eenmaal bent, snap je meteen waarom. Dus laten we die zonnebrand alvast pakken en een kijkje nemen bij enkele must-see plekken.

 

  • Eagle Beach: Wit zand en helderblauw water, wat wil je nog meer? Eagle Beach is het visitekaartje van Aruba. Het strand is bekend om de fofoti-bomen die schuin over het water hangen, perfect voor die Instagramfoto.
  • Arikok Nationaal Park: Weg van het strand vind je het Arikok Nationaal Park. Van cactussen tot verborgen grotten met oude rotstekeningen, het is alsof je in een westernfilm bent beland. Neem een 4×4, want de wegen zijn hier ruig!
  • Oranjestad: Kleurrijke Nederlandse koloniale architectuur en luxe boetieks maken van Oranjestad een leuke stop. Probeer een lokaal gerecht in een van de vele restaurants.
  • California Lighthouse: Voor het beste uitzicht op het eiland moet je bij de California Lighthouse zijn. Beklim de toren rond zonsondergang en zie hoe de zon de horizon kust.
  • De Oude Molen: Een stukje Nederland in de Cariben. Deze authentieke windmolen is overgebracht uit Nederland en nu een populaire foto-stop.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*