Rotterdam
Tips

5 tips voor een dagje Rotterdam

Rotterdam is een stad vol moderne architectuur en een levendige sfeer. Als je inspiratie zoekt voor een dagje uit in Rotterdam, lees dan deze blog met tips over wat je kunt doen tijdens een dagje Rotterdam!  

1. Proef de lokale lekkernijen in de Markthal

Een bezoek aan de beroemde Markthal mag niet ontbreken. Dit bijzondere gebouw herbergt kraampjes vol verse producten, delicatessen en restaurants. Dwaal rond en geniet van de kleurrijke kraampjes met verse groenten, fruit, kaas, vleeswaren en nog veel meer. Het adres van de Markthal is Ds. Jan Scharpstraat 298 in Rotterdam; een kwartiertje lopen vanaf het Centraal Station. 

 

2. Wandel over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een van de meest herkenbare symbolen van Rotterdam. Als je over de Erasmusbrug loopt, heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en de Maas. Vergeet je camera niet, want dit is een perfecte plek voor geweldige foto’s, er zijn verschillende fotoplekjes op de brug. En met een beetje geluk zie je nog een gigantisch cruiseschip liggen! Als je wilt weten of er een cruiseschip is, kun je dit checken op de cruisekalender van Rotterdam.

3. Ontdek de tentoonstellingen in de Kunsthal

Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan de Kunsthal een must. Deze veelzijdige kunstgalerij biedt wisselende tentoonstellingen, variërend van moderne kunst en fotografie tot mode en design. Wat de Kunsthal uniek maakt, is dat de tentoonstellingen regelmatig veranderen, dus zelfs als je er al eerder bent geweest, is er altijd iets nieuws te ontdekken. Neem de tijd om door de verschillende zalen te dwalen en laat je inspireren door de diverse kunstwerken. De Kunsthal ligt in het Museumpark en het adres is Westzeedijk 341 in Rotterdam. 

 

4. Verken de hippe wijk Katendrecht

Katendrecht, voorheen een berucht zeemanskwartier, is nu een trendy wijk vol met hippe restaurants, bars en culturele hotspots. Maak een wandeling door de straten en geniet van de levendige sfeer. Bezoek het Deliplein, waar je veel verschillende eettentjes kunt vinden, van Thais tot Italiaans. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Fenix Food Factory, waar je ambachtelijke producten kunt proeven en kopen. In deze wijk ligt ook de bekende SS Rotterdam, een voormalig cruiseschip van de Holland-America Line, waar je een leuke tour maken.

 

5. Ervaar het panoramische uitzicht vanaf de Euromast

Last but not least, een bezoek aan de Euromast mag niet ontbreken tijdens je dagje uit in Rotterdam. Vanuit de Euromast heb je een geweldig uitzicht over de stad en je kunt zelfs abseilen vanaf de Euromast!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*