reizen
Stedentrips

Tips voor een weekendje Parijs

Aaah, een weekendje Parijs: altijd een goed idee! Naast het feit dat Parijs gekend staat als de lichtstad, is Parijs ook de stad van de liefde. Samen met je vriend of vriendin kun je er urenlang ronddwalen in de typische, gezellige straatjes waar je leuke winkels en gezellige Parijs cafés ontdekt.

Maar uiteraard zijn er in Parijs nog heel wat andere dingen die je kunt doen. Parijs is een stad met een enorm aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden. Kunst, cultuur, attracties, ontspanning, … Je vindt er gewoon alles. En dan nog maar te zwijgen over de vele prachtige luxe hotels en schattige B&B’s die je hier hebt. Op Hotelchecker.nl vind je veel tips voor het vinden van een goede en betaalbare hotelkamer in Parijs. Wat ga je doen tijdens jouw stedentrip? Wij maakten alvast een opsomming van alle zaken die je er zeker gedaan moet hebben of moet gezien hebben.

 

Musée d’Orsay

Iedereen die van musea houdt, moet zeker en vast eens een bezoekje brengen aan Musée d’Orsay. Dit museum is gevestigd in een oud Beaux-Arts treinstation, waardoor je meteen een uniek gevoel krijgt van zodra je er binnenkomt. In Musée d’Orsay vind je ’s werelds grootste collectie van Impressionistische meesterwerken van Cézanne, Monet, Manet, Van Gogh, Gaugin.

 

Jardin du Palais Royal

Om even te ontsnappen uit de drukte van Parijs kun je terecht in de tuinen van Palais Royal. Deze tuinen behoren tot de best bewaarde geheimen van Parijs en zijn werkelijk prachtig. Achter de tuinen, in de oude gebouwen, vind je winkels van gekende merken en ontwerpers zoals Marc Jacobs, Stella McCartney, Maison Fabre.

 

Boottochtje op de Seine

Ontdek de vele bruggen van Parijs tijdens een gezellig boottochtje op de Seine. Tijdens het boottochtje ontdek je andere facetten van de stad en kun je genieten van een heerlijke lunch of diner. Tijdens sommige boottochten stop je aan haltes zoals Musée d’Orsay, Louvre, Eiffeltoren, Champs Elyséee.

 

Louvre

Het klinkt cliché, maar het Louvre moet je gewoon bezocht hebben tijdens je bezoek aan Parijs. Dit museum behoort tot de grootste musea ter wereld en heeft een ongeziene collectie van kunstwerken. In het Louvre vind je de drie populairste werken ter wereld: Mona Lisa, de Venus van Milo en de Nikè van Samothrake.

 

Sacré-Coeur

Wanneer je de trappen naar de basiliek van de Sacré-Coeur beklimt, weet je al dat je er een ongelofelijk zicht zal hebben op Parijs. Je ziet bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Champs-Elysées, La Défense, Tour Montparnasse, … Beneden aan de trappen staan tal van kunstenaars die met plezier een schilderij of een tekening van jou zullen maken.

 

Doorreizen met de trein

Parijs heeft een geweldig treinnetwerk. Vanaf Amsterdam is het maar een paar uur reizen in de Thalys. Je kunt bovendien eenvoudig verder reizen naar vele prachtige bestemmingen in Frankrijk. Lees ook de beste tips voor het vinden van een goed hotel in Frankrijk of bekijk accommodaties in Italië. Je kunt namelijk met de trein eenvoudig doorreizen naar dit zuidelijk gelegen land. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*