Beieren
Stedentrips

Stedentrip München

Heb je zin in een citytrip naar München? Een van de belangrijkste economische en culturele centra van Duitsland is het prachtige München in Beieren. De stad is het toneel geweest van vele grote gebeurtenissen in de geschiedenis en het is dan ook zeker de moeite waard voor een goedkope stedentrip naar München. In deze stad zijn nog een aantal nazigebouwen te zien en hier kun je dus ook stilstaan bij deze donkere bladzijde uit de geschiedenis. Maar het is niet alleen zwaarmoedig in München, er zijn ook heerlijke Duitse lekkernijen en bieren te krijgen, Duitse klederdracht te zien en je kunt er heerlijk shoppen. Net als Keulen München ook een geweldige bestemming voor een stedentrip. Gelegen in de prachtige deelstaat Beieren omringt door mooie natuur en kolkende steden!

Zie en proef München

Een van de lekkerste witbieren die er zijn wordt gebrouwen in het prachtige München, namelijk de Paulaner. In het Paulaner Brauhaus kun je zien waar het bier vandaan komt en kun je heerlijk eten en natuurlijk drinken. Als je echte Beierse delicatessen wilt proeven in een historisch restaurant is het Hackerhaus wat voor jou. In dit prachtige restaurant kun je écht als een Duitser eten en natuurlijk bier drinken uit een grote pul. Ben je met de auto en heb je het even gehad met München? Op een uurtje rijden kun je Schloß Neuschwanstein bewonderen. Dit sprookjesachtige kasteel is de inspiratie geweest voor het iconische kasteel van Doornroosje in Disneyland Californië. Een stedentrip naar München is dus een uitstekend idee als je een liefhebber bent van citytrips, lekker eten en een bourgondische levensstijl.

Cultuur in München

Hiernaast kun je natuurlijk ook flink wat cultuur snuiven tijdens je voordelige stedentrip naar München. Zo ligt in het hart van de stad het plein Marienplatz. Hier omheen ligt de prachtige Sint-Petruskerk, twee oude stadshuizen en het speelgoedmuseum. Daarnaast is er het Haus der Kunst, waar ten tijde van de tweede wereldoorlog enkel kunstwerken te zien waren die goed waren gekeurd door het nazi-regime. Tegenwoordig is hier hedendaagse kunst te zien. Ook de Frauenkirche, de grootste kerk van de stad is zeker het bewonderen waard. Als je echt de zwartste pagina van de geschiedenis wilt zien kun je zo’n 20 kilometer bij München vandaan het concentratiekamp van Dachau zien. Het is aan te raden om hier een tour te doen, om meer te horen over de gruwelijke geschiedenis van de plek. Wil je meer stedentrips blogs lezen? Bekijk ze op Reismetmemee.nl!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*