Stedentrip krakau
Stedentrips

Stedentrip Krakau

Op zoek naar een goedkope citytrip naar Krakau? Deze kun je vinden op Reismetmemee.nl. Als je denkt aan een citytrip is een Poolse stad wellicht niet wat gelijk in je opkomt. Maar dit is geheel ten onrechte. Krakau wordt ook wel het ‘Florence van Polen’ genoemd en het stadscentra staat op de werelderfgoedlijst. Het is een van de weinige steden in Polen die de oorlog ongeschonden heeft doorstaan. Dat is ook heel goed te zien in het prachtige historische centrum, ook wel Stare Miasto genoemd. Deze Poolse stad aan de rivier de Wisla is dus meer dan de moeite waard. Boek daarom vandaag nog een goedkope stedentrip naar Krakau.

Wat allemaal te zien in Krakau

In Krakau zijn niet alleen imposante gebouwen te zijn. Er is ook prachtige natuur te zien. Zo kun je Nationaal Park Ojców bezoeken. Hier zie je mooie grotten, bossen en heuvels. Ook in het stadspark Planty kun je hele mooie natuur zien. Ook kun je in Krakau verschillende grafheuvels bekijken. Daarnaast is winkelen natuurlijk mogelijk in Krakau. De Floriańska straat is een van de beroemdste winkelstraten van Krakau. Bovendien kun je heel lekker en goedkoop eten in Krakau.

Cultuur in Krakau

Als je tijdens je voordelige stedentrip in Krakau bent kun je het Koninklijke Kasteel van Wawel niet missen. In het bijbehorende museum zie je de luxe waar de koninklijke bewoners in leefden. Soms worden er ook concerten gehouden in het kasteel. Er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen dus boek van tevoren tickets. Vergeet ook niet de Mariakerk te bezoeken. Met haar twee torens, gotische stijl en gedetailleerd interieur is dit zeker een aanrader. Een museum dat je moet zien is Rynek Underground. Dit unieke, ondergrondse museum ligt onder het marktplein. In dit interactieve museum kun je de geschiedenis van de stad herleven.

Op circa 60 kilometer afstand van de stad ligt het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Je kunt hier een georganiseerde tour doen of zelf je plan trekken (let op, er zijn weinig kaartjes te krijgen). Hier kun je een donkere vlek in onze geschiedenis herdenken. Andere stedentrips die wij aanraden? Brussel is ook een prachtige stedentrip bestemming.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*