Brussel Grand Palace | Reismetmemee.nl
Stedentrips

Stedentrip Brussel: De bakermat van Europa

Overweeg je een citytrip naar Brussel? Het politieke centrum van de Europese Unie is zeker een bezoekje waard. Als thuishaven van de Europese Commissie is Brussel een prachtige smeltkroes van culturen. De oude stad staat vol met prachtige architectuur die je echt gezien moet hebben. Dompel jezelf onder in de heerlijke chocolade die de stad te bieden heeft. Of geniet van de ambachtelijke wafels waar de stad ook bekend om staat. Naast dit alles kun je ook heerlijk winkelen in Brussel. Ontdek de bakermat van Europa en boek een stedentrip naar Brussel! 

Waarom naar Brussel

De stad Brussel is heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en dus de perfecte locatie voor een goedkope citytrip naar Brussel. Ook kun je hier een goede deal scoren voor hotels. Omdat de meeste politici en diplomaten er alleen doordeweeks zitten krijg je in het weekend veel meer waar voor je geld. Als je geïnteresseerd bent in politiek kun je ook de Europese Commissie (gratis) bezoeken, je moet je hier echter wel van tevoren voor aanmelden. Op Reismetmemee.nl lees je alles over de leukste stedentrips bestemmingen in Europa!

Kijk je ogen uit tijdens je citytrip in Brussel

Vergeet tijdens je voordelige stedentrip naar Brussel zeker niet de Grote Markt te bezoeken en zie aan elke kant prachtige architectuur, het plein staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de ene kant zie je het prachtige stadhuis van Brussel. Hier tegenover heb je het broodhuis, een prachtig neogotisch gebouw waar je het museum van de stad Brussel in kunt vinden. Verder vind je rondom het plein ook nog verschillende historische gildehuizen. Daarnaast is het beroemde kunstwerk het Atomium ook zeker het bewonderen waard. Het kunstwerk staat symbool voor de democratische wil om de vrede te bewaren en voor de technologische en wetenschappelijke vooruitgang. Ook is het BELvue museum zeker de moeite waard. Hier zie je de overblijfselen van het Paleis van de Hertog van Brabant bewonderen en kun je de overgebleven ondergrondse doorgangen van het Paleis op de Koudenberg bezoeken. Er zijn dus genoeg redenen om een stedentrip naar Brussel te boeken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*