IJsland
Stedentrips

4 tips voor een roadtrip door IJsland

Wanneer je voornemens bent op op roadtrip door IJsland te gaan, dan kan het een flinke uitdaging zijn om een goede route te bedenken. Dit land kent namelijk tal van prachtige plekken en om nu het hele eiland in één trip te bezoeken, dat is voor de meesten net iets teveel van het goede. Toch zijn er een aantal praktische tips die je kunnen helpen bij het plannen van een onvergetelijke trip, want laten we eerlijk zijn, het is en blijft toch een prachtig (ei)land. Voor de zon hoef je er natuurlijk niet naar toe, maar de prachtige fjorden die je in het uiterste noordwesten van IJsland vindt zijn een absolute must see!

 

  1. Seljalandsfoss

Voor de echte liefhebber is Seljalandsfoss een plek waar je absoluut moet zijn geweest. Dit is een waterval die maar liefst 60 meter hoog en ruim 25 meter breed is. Het water valt hier met ontzettend veel geweld naar beneden, waardoor het met elkaar praten bijna onmogelijk wordt. Ondanks het extreem natuurgeweld, kunnen ook de echte hikers onder ons hier helemaal tot hun recht komen, maar of dit als beginner aan te raden is, dat valt nog maar te bezien.

 

  1. Reynisfjara Beach

Wil je het een dagje wat rustiger aandoen tijdens je roadtrip IJsland, dan is Reynisfjara Beach een plek om naartoe te gaan. Verwacht hier absoluut niet dat je hier aan strand kunt liggen, want het is een prachtig strand om te zien, maar dat komt nou niet omdat het er zulk lekker weer is. Dit strand kenmerkt zich namelijk door de zwarte kleur. Wanneer je er bent is er een kans dat de golven tot wel enkele meters hoog tegen de omringende rotsen kunnen knallen. Kortom, echt een aanrader dus!

 

  1. Jökulsárlón

Wanneer je in IJsland bent, dan mag een bezoekje aan dit prachtige en tevens ook grootste gletsjermeer van IJsland natuurlijk niet ontbrekren. Het is de perfecte plek waar je niet alleen foto´s kunt maken, maar ook heerlijk kunt wandelen. Dit meer is zo´n 200 meter diep en zit vol met allerlei verschillende dieren. Ondanks de 200 meter diepte, is Jökulsárlón niet het diepste meer van het land.

 

  1. Noorderlicht

Voor wie in IJsland is, mag het noorderlicht natuurlijk niet ontbreken. Toch is het heel goed mogelijk dat je het niet zal gaan zien. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo kun je het licht zo´n 280 dagen per jaar zien, wat dus betekent dat je zo’n 3 maanden per jaar ´pech´ hebt. Toch neemt dat niet weg dat het ook buiten dit licht een prachtig land is om te bezoeken. Wil je toch het noorderlicht kunnen zien, dan is de periode tussen oktober en maart hiervoor het meest geschikt. De nachten zijn dan het langst, waardoor de periode waarin het licht kan ´opduiken´ het grootst is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*