Stedentrip Marrakech
Stedentrips

10 tips voor een stedentrip naar Marrakech

Marrakech ligt midden in Marokko en heeft vele verrassende kanten. Winkelen, rondslenteren, genieten van de drukte in de stad. Je komt er ogen en oren te kort. Marrakech als bestemming voor een stedentrip is ideaal, want je bereikt de stad vanuit Nederland in slechts drie uur vliegen. Het is dus verrassend dichtbij en toch begeef je je in heel andere sferen. Een plek, niet te vergelijken met andere steden. Oosters, mysterieus. Wij van Reismetmemee.nl houden ervan!

De tips voor een citytrip naar Marrakech

1 Marrakech = authentieke straatjes en het Djemaa el Fna plein
In de Medina van Marrakech ligt het Djemaa el Fna plein, het middelpunt van de stad. Een gevarieerde mix van kraampjes met authentieke producten zoals gedroogd fruit, noten, souvenirs, kleding, aardewerk, schalen met kruiden, wol, Arabische tapijten etcetera. Het dagelijks leven op het plein is nogal hectisch omdat marktmannen een praatje met je willen maken om hun koopwaar te verkopen en omdat scooters door de smalle straatjes om het plein rijden. Vergeet in alle hectiek vooral niet te genieten van de geur en de sfeer van het plein. Het is Marrakech op zijn best.

2 Marrakech = heerlijk eten en proeven
In de straatjes rondom Djemaa el Fna, brengt je neus je al naar de diverse eetgelegenheden. Bij restaurants en diverse eetstalletjes waar de potten en pannen op de toonbank staan eet je gerechten en tussendoortjes. Een gerecht wat je in Marrakech zeker niet moet overslaan, omdat het alleen in deze stad zult kunnen krijgen is Tajine. Dit is een gerecht van schapenvlees wat lange tijd gestoofd in een soort urn. Hierdoor smaakt het heerlijk en heb je een authentiek gerecht te pakken.

3 Marrakech = wandelen
In Marrakech kun je eindeloos slenteren, wandelen en ook verdwalen! Zeker in de Medina moet je wegenkaartjes of Google Maps vergeten. Als het je lukt om niet bezig te zijn met waar je uitkomt, kun je ongecompliceerd genieten van de omgeving en de sfeer. De taxi brengt je overal, maar het is wel aan de raden om flink te onderhandelen over de prijs. Helaas worden toeristen nogal eens opgelicht in de taxi. Heerlijk wandelen in een rustigere omgeving kun je net iets buiten de Medina, in de Jardin Majorelle. Het is een prachtige tuin die is aangelegd door Yves Saint Laurent. Hier is het wat rustiger en is het heerlijk toeven.

4 Marrakech = paleis de la Bahia
Terug naar de hectiek van de stad moet het paleis de la Bahia zeker gaan bezoeken. Het is lastig te bereiken. In de straten naar het paleis toe is niet zoveel bedrijvigheid en de stadskaartjes brengen geen overzicht in de verwarrende straatjes. Tip is dus om je er door een taxi naar toe te laten brengen. Het Bahia paleis is de moeite van de reis er naartoe zeker waard. Het is een prachtig paleis, gebouwd in 1880, en is gedeeltelijk nog steeds in gebruik. Als gast kun je genieten van een schat aan kleurrijke ruimtes, het paleis heeft 160 kamers! Een bezoek aan de binnenplaats en omliggende tuinen is aan te raden.

5 Marrakech = rondstruinen in de souks van de Medina
In de buurt van het het Djemaa el Fna plein vindt je de souks. Deze arabische markt zijn vaak overdekt en vindt vaak plaats in de open lucht. Handelaren verkopen hun stoffen, kruiden en tapijten. De bevolking in Marrakech is vriendelijk, maar handelswaar wordt aangeprezen op een manier zoals we dat in Nederland niet kennen. Duidelijkheid en afdingen op de prijs is toegestaan en het is de kunst om vooral te genieten van een wandeling door de vele kleuren en geuren die de souk te bieden heeft.

6 Marrakech = een bezoek brengen aan een Hammam
Ontspannen kan ook in Marrakech. Dompel onder in de vele badhuizen van Marrakech. Vele worden nog gebruikt door de lokale bevolking. Er zijn verschillende badrituelen om tot rust te komen. Massage, een heerlijke scrub, een bezoekje aan de spa, het is allemaal niet heel goedkoop, maar dan kom je wel een dagje helemaal tot rust en pik je een belangrijke Marokkaanse gewoonte mee.

7 Marrakech = overnachten in een luxe riad of hostel
Het arabische woord Ryad betekent tuin. Vroeger waren de riad’s de herenhuizen of paleizen van de rijken. Vandaag de dag kun je overnachten in een riad en, hoewel je wellicht anders zou vermoeden hoeft dit zeker niet duur te zijn. Andere manieren van overnachten, zoals bijvoorbeeld hotelkamers of hostels zijn er in Marrakech ook meer dan voldoende te vinden. Voor ieder wat wils.

8 Marrakech = kunst en musea
Kunst en cultuur is in Marrakech letterlijk op straat te vinden. Maar liefhebbers van musea komen ook aan hun trekken. In museum Dar Si-Saïd vindt je alles over het verleden van Marrakech. Verschillende kunstcollecties zijn te zien in het Marrakech Museum en in het Majorelle Museum kun je terecht voor Islamistische kunst.

9 Marrakech = vriendelijke sfeer proeven
Hoewel de handelscultuur in de drukke straatjes van Marrakech anders is dan in Nederland (zie punt 5) is de sfeer in de stad overwegend heel vriendelijk. Natuurlijk zijn er altijd taxichauffeurs of handelaars die proberen een toerist te misleiden, maar als je je goed voorbereid en duidelijk bent naar dergelijke verkopers, dan zul je overwegend vriendelijke mensen treffen onder de lokale bevolking van Marrakech.

10 Marrakech = De omgeving van Marrakech.
Wil je niet alleen Marrakech zelf bezoeken en heb je tijd over, dan is in de omgeving van de stad ook prima vertier te vinden. In de woestijn rondom Marrakech ligt het Atlasgebergte. Je kunt een tour boeken voor een kameelrit bij zonsopgang. Een bezoek aan Ouarzazate of verder weg naar de zandduiden van Merzouga, allemaal prima te doen en leuk om te boeken via een lokale touroperator.

Meer te weten komen over leuke andere steden? Bekijk direct de andere stedentrips!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*